Rent praktiskt är eller ska vi säja att resandet dit väldigt enkelt då det alltid går charterflyg men problemen kommer sommartid och nu inför säsongen 2013 - 2014. 
Charterflyg i större antal från Skandinavien går i regel från mitten av oktober till mitten av april samt nu inför oktober 2013 byter ännu ett charterbolag sina dagar till lördagar.

Liveaboarderna i Egypten går nästan uteslutande på veckobasis fredag till fredag då de anpassas till de större länderna som Frankrike, Italien, Storbritanien, Holland, Ryssland med flera som har sina charterflyg till Egypten just dessa dagar.

Problemet är alltså att du måste, för att åka en vecka, ha ett charterflyg som matchar liveaboardernas avgångar annars får du flyga reguljärt och där riskerar att missa enstaka dyk sista dagarna. Reguljärt flyg till Egypten är lite stökigt för den korta resan då det ofta innebär ett eller rent av två stopp på vägen, ett i Europa och i regel ett i Kairo. I Kairo är det ofta lite sämre anslutningar mellan inrikesflyg och internationella flyg. Reguljära flyglösningar till just Egypten är oftast lite dyrare än normala charterpriser.

Problem nummer två är att charterflygen slutar flyga under vårt sommarhalvår förutom några få som fortsätter gå men som då byter avresedagar och då finns det knappast några båtar att tillgå som matchar de få flyg som finns från Skandinavien. De större marknaderna är viktigare och att lägga om sitt schema för en båt för några få gäster från Skandinavien är inte praktiskt eller ekonomiskt försvarbart för liveaboardbåtarna.

Du som vill åka till Egypten på en liveaboard under sommarhalvåret får då åka reguljärt eller att åka i två veckor alls med charter för att komma ut på en båt i mitten av perioden och åker du reguljärt kommer du kanske att missa något eller ett par dyk då flygen från Egypten går tidigt. Alternativt lägg till extra dagar.

Tyvärr är Skandinavien inte ett prioriterat område jämfört med de stora länderna i Europa som ger fler turister så oftast är landbaserade alternativ enklare att lösa än en liveaboard.

De alternativ vi har på hemsidan under våra Egyptenliveaboarder visar priser inklusive flyg. Men kan komma att justeras något lite vid bokning. Detta då priserna på reguljära flyg varierar dagligen. Vi kommer att erbjuda flyglösningar med Egypt Air och Turkish Airlines (medlemmar i Star Alliance) från Stockholm, Köpenhamn, Göteborg, Oslo och Helsingfors. Vi tar gärna fram alternativ till dig på det i ditt paket. Det kan faktiskt bli så att du kan få två extra semesterdagar för i stort sett samma pris om du bokar tidigt.

Inför vintersäsongen 2013 - 2014 kommer vi att börja köra uteslutande reguljärflyg (Ett stopp på vägen) då inga charterflyg finns längre som matchar våra liveaboarder. Vi kommer att köra fredag - söndag vilket ger dig avresa fredag eftermiddag och hemkomst söndag mitt på dagen. Liveaboard 7 nätter + en eller två nätter med avkoppling på hotell efter den intensiva liveaboardveckan. Du kommer att kunna välja även att stanna en natt i Istanbul. Varför inte se två resmål på samma resa??
Vi hoppas kunna sälja dessa paket till i princip samma priser som tidigare men med alltså bonusdagar på plats. Det förutsätter dock att platser på flygen finns tillgängligt. Maila oss för frågor och bokningar.

Header

Logga in

Logga in för att få information om din bokade resa.

Nyhetsbrev