Avbeställningsförsäkringar
Innan din resa har börjat kan det faktiskt hända saker också tyvärr. En avbeställningsförsäkring eller avbeställningsskydd kan, om olyckan eller oturen är framme som gör att du av olika anledningar inte kan åka på din drömresa, skydda dig från att förlora pengar för de utgifter och betalningar du redan har gjort.

 

 

Det kan vara mycket stor skillnad i vad som ingår i en avbeställningsförsäkring. Vad händer om du till exempel bryter en arm? En hemförsäkring kommer med stor sannolikhet att säga: - Ja, men du kan fortfarande flyga och bo på ett hotell. Men vad händer med din dykning då ? Du kommer troligen att bli ersatt för själva dykbiten men din dykresa är ju förstörd.

Att ha en syftesförsäkring i det här läget är oslagbart och en sån "liten" grej som en förkylning kan faktiskt vara orsak att du inte kan åka på just en dykresa. Att du sen dessutom har självrisker på de flesta försäkringar på oftast åtminstone 1.500:- eller mer gör ju inte saken roligare. Att ha ett riktigt bra avbeställningsskydd som förvisso kostar några kronor mer men som inte tar ut självrisker och skyddar syftet med din resa blir OM olyckan - ta i trä - är framme i regel "billigare" och "roligare" i slutändan. 

Gouda Avbeställningsförsäkring
Grundtäckning täcker bland annat om du måste avbeställa din resa på grund av att:
- du eller andra i ditt resesällskap drabbas av akut sjukdom eller olycksfall.
- någon nära anhörig blir akut sjuk eller drabbas av olycksfall.
- det uppstår brand eller inbrott i din bostad.
- du bli uppsagd från ditt arbete och ska söka eller påbörja ett nytt arbete.
- du inte kan genomföra en vaccination inför resan på grund av medicinska skäl.
- du som studerar inte klarar din tentamen och därför behöver göra en omtentamen
- du ligger i skilsmässa.

Fler händelser som omfattas av avbeställnings- försäkringen finns i Goudas fullständiga villkor

Tillägg
Du har möjlighet att utöka försäkringsskyddet om ett sådant behov finns. Genom tillägg kan du utvidga ditt försäkringsskydd så att försäkringens täckning passar just dig. Tilläggen tecknas tillsammans med grundtäckningen.
- Resans syfte - Om du har ett specifikt syfte med resan som till exempel, dykning, bergsklättring, fiske eller spela golf kan ett skadat finger innan utresa ödelägga dina semesterplaner. Lika gäller om du bokat in en konsert och konserten blir inställd innan avresan. Med tillägget "resans syfte" får du en avbeställnings- försäkring som täcker om du inte kan delta i resan som planerat.

INGA självrisker!

För fullständiga villkor hänvisar vi till Gouda's vid var tid gällande villkor som du kan hämta här eller på deras hemsida.


Reseförsäkringar
En reseförsäkring skyddar just det den heter. Från det att du låser dörren hemma till dess att du kliver in genom densamma och under hela vistelsen på dina resedatum så bör du vara skyddad och försäkrad. Mycket kan hända, allt från förseningar, förlorat bagage, personskador, rån, överfall och mycket annat. En bra heltäckande reseförsäkring skyddar dig och din resa.

semester

Värt att tänka på:
- En bra reseförsäkring täcker äventyrliga sporter och aktiviteter även dykning.
- En bra reseförsäkring skyddar även mot invaliditet - Detta saknas faktiskt hos de flesta hemförsäkringar och kortförsäkringar. Tänk dig själv att bli invalidiserad för resten av livet och inte få ut något för det bara för att du sparade några kronor just då för att du trodde.
- En bra reseförsäkring tar inte ut självrisker. Tänk på att varje enskilt moment dessutom ska bära sina egna självrisker.
- Har du semestergaranti? - Varenda dag på din semester är värdefull och är en investering i tid och pengar. Vad skönt att veta att du har ett skydd som gör att varje dag kan utnyttjas fullt ut och om din semester inte går att genomföra fullt ut så får du faktiskt ersättning för förlorade dagar. Detta moment saknas i hemförsäkringarnas grundskydd.

- Vad får du för hjälp OM något händer ? Det är stor skillnad på att få hjälp direkt via en alarmcentral som går in och ställer ut betalningsgarantier direkt på plats oavsett skadans storlek än att ha en alarmcentral som för hemförsäkringsbolaget endast ställer ut betalningsgarantier vid större personskador.Gouda Reseförsäkring
- Du får til exempel ersättning för varje dag som du ordineras sängläge på grund av sjukdom eller olycka.
- Du kan även få en ersättningsresa om mer än halva semestern har blivit förstörd. OBS! Detta gäller endast reseförsäkringar och ej ungdom.
- Om du inte kan genomföra planerade aktiviteter som semestern hade som syfte. En skadad hand eller arm eller oförmåga att tryckutjämna till exempel gör att du inte kan dyka.
- Förseningar för dig eller ditt bagage


Gouda komplement till hemförsäkring

Den här försäkringen erbjuder dig som är nöjd med din hemförsäkring just ett kompletterande skydd.
- Självriskersättning eller ersättning för småskador = ersättning från första kronan. Hemförsäkringar har ofta dyra självrisker med många gånger minst 1.500-2.000:- / skada.
- Olycksfall - Invaliditetsersättning! Det är faktiskt något som saknas i de flesta hemförsäkringars skydd.
- Semestergaranti - ersättning om semestern inte går att genomföra som planerat. OBS! - Går endast att teckna om resan är kortare än 45 dagar.

INGA självrisker!

För fullständiga reseförsäkringsvillkor hänvisar vi till Gouda's vid var tid gällande villkor som du kan hämta ner här.

Reseförsäkring Ungdom (under 35 år)


Skillnader mellan heltäckande reseförsäkring och komplement till hemförsäkringen.
Tecknar du ett "komplement till hemförsäkring" hos Gouda innebär det att det är hemförsäkringsbolaget som först och främst ska hjälpa till. Ditt val är ju att endast komplettera hemförsäkringen. Det är hemförsäkringens villkor och service som då erbjuds dig om någonting händer på resan.

Den heltäckande reseförsäkringen hos Gouda ger ett betydligt bättre resskydd än vad hemförsäkringsbolagen i regel erbjuder. Framförallt skiljer det när det gäller service på plats via alarmcentralen. Gouda har en egen alarmcentral placerad i Danmark. De tar hand om sina egna kunder. Det ger dig snabbare och personligare service. Alarmcentralen ställer ut betalningsgarantier till läkare och sjukhus för att du som resenär och försäkringstagare INTE ska behöva lägga ut egna pengar för vård under din utlandsvistelse.

< Boka avbeställnings- eller reseförsäkring online här >

eller kontakta oss så gör vi bokningen åt dig och lägger in i din faktura för resan. Du kan även boka försäkring här även om du inte bokat din resa genom oss!

DAN - dykförsäkring

Header

Logga in

Logga in för att få information om din bokade resa.

Nyhetsbrev