Sulawesi med dykning i Lembeh Straits - jul och nyår! med flexibla datum

1 plats kvar för en kille!

hairball

Sulawesi och Lembeh straits är något som kittlar de flesta dykare som varit med ett tag. Det var här den så kallade muckdiving började en gång i tiden på allvar och den fortsätter leverera många år senare. På de sandiga bottnarna hittar du de mest mest märkliga varelser, nakesnsnäckor, bläckfiskar, frogfish, kräftdjur, tagghudingar och mycket mycket annat.
Hairball resort som blir ditt hem i två veckor erbjuder förutom bra standard och dykning också skön avkoppling, helpension ingår, pool finns och möjlighet till avkoppling mellan och efter dyken och i varje bungalow finns en egen hot tub som finns tillgänglig på eftermiddagen. Riktigt skön avkoppling!

lizardfish380 tryckarfisk380

Till det ett mycket rikt liv på macronivå med pygmésjöhästar, nakensnäckor, kräftdjur och olika sorters bläckfiskar och annat spännande. På den nordöstra kusten av Sulawesi vid Bangka Island hittar du fantastiskt fina dykvatten med otroligt bra muckdiving och otroligt vackra korallträdgårdar. Med guidernas erfarna ögon får du snabbt hjälp och du kommer snart att lära dig själv hitta de fantastiska djur som lärt sig att leva i den här mycket speciella miljön.

För dig som vill finns möjlighet att hyra kameror på resorten, Nya moderna Olympus TG 4 och 5 finns inklusive UV-hus. Begränsat antal men möjligheten att få med sig härliga minnen från under ytan finns!
Susanne och Glen som också är inbitna och duktiga UV-fotografer kommer att kunna hjälpa till med tips och förslag på hur du kan utveckla ditt fotograferande också.

hairballroom

Under ett nattdyk eller skymningsdyk här kommer du ha chansen att se enorma mängder av skorpionfiskar som nu är ute och jagar, samt ännu mer räkor och krabbor medan de "vanliga" fiskarna kanske har dragit sig undan lite. Pygmésjöhästar, frogfish, skojiga och vackra nakensnäckor, ghost pipefish, kräftdjur och vackra koraller och andra arter ser du desto mer av dagtid samt mycket annat. Med på resan kommer Glen och Susanne Paulsen från Team Paulsen vara och när de är med är det sällan långt till skratt. Åk med på en härlig resa och fira jul- och nyår i härliga Sulawesi!

hairballcamera hariballboat

Mat serveras tre gånger om dagen eller på sätt och vis fem ggr. Förfrukost med smörgås, te, kaffe och juice finns på morgonen som förfrukost och sen efter dagens första dyk kommer en lite större frukost, ägg, asieninfluerade rätter som nasi goreng, frukt och annat. Lunch efter dyk nummer två och efter dyk tre erbjuds dagens kakor och te direkt vid dykcentret när du kommer tillbaka. Middag på kvällen och den blandar lite indonesiskt med mer europeiska rätter. Ris, pasta, fisk, kyckling, fläsk, biff blandas med härliga lokalodlade grönsaker.
För dig som är sugen på en nattmacka och te eller tidgt förfrukost finns ett kylskåp tillgängligt med bröd, smör, ost, marmelad och kaffe eller te att göra när helst du önskar!

OBS!!! - Det är helt ok att åka tidigare eller senare och ansluta till den här resan. Du kanske inte vill fira jul här utan vara hemma och då är det
helt ok att ansluta senare. Glen och Susanne kommer att vara kvar en vecka in i januar och startar även några dagar tidigare så skicka dina
önskemål så kikar vi på det!

"Tänkt" grundprogram 2018:

19 december
Avresa

20 december
Ankomst Manado
Transfer till Hairball resort

nakensnacka 015 380 diver07

20 december 2018 - 03 januari 2019 
14 nätter boende dubbelrum inklusive helpension
12 dykdagar med 2 dyk / dag inkl tank och vikter
Uppgradering till 3 dyk / dag är möjligt, se nedan

03 januari
Transfer till flygplats

04 januari
Hemkomst

Prisidé på programmet just nu från Arlanda, Köpenhamn eller Oslo från 24.490:-. Internationellt flyg tillkommer enligt gällande priser vid bokningstillfället. Vi rekommenderar att boka tidigt, (helst före maj 2018) då flygpriserna över jul och nyår ofta går upp markant under sommaren och hösten. Priset är baserat och uppskattat på nu (december 2017) tillgängliga priser och valutakurser.
Uppgradering till 3 dyk / dag + 4.300:- / person. Nitrox finns för 20 USD / dag och betalas på plats (7USD / tank)

Avresa från Göteborg eller Helsingfors är också möjligt

Tillkommer på plats:
Eventuell dricks, egen shopping, eventuell hyra av utrustning samt eventull förlängning av resan enligt egna önskemål.

Tips !
Förläng resan efter önskemål, komplettera med till exempel några nätter i Singapore.

Vi reserverar oss för valutakursförändringar, ändringar i prislistor och tillgång till plats på flyg i lägsta prisklass. Endast slutbetalat och bekräftat arrangemang garanterar ett fast pris.

Header

Logga in

Logga in för att få information om din bokade resa.

Nyhetsbrev