Nudingsfari i Filippinerna

Just nu 05 platser kvar

I februari 2018 bär det av mot Anilao i Filipperna. Här hittar du en härlig mix av avkoppling, varierande dykning med vrak, väggar, makro och ett 50-tal dykplatser att välja ibland. Helpension i Filippinerna ingår och 4 dyk om dagen under 10 dykdagar. Fokus kommer att ligga på att hitta massor av nudingar (nakensnäckor) och chanserna att hitta många olika arter är mycket goda. Med på resan åker till vår stora glädje Sveriges nudingexpert och marinbiolog Klas Malmberg från Aquatilis som kommer att kunna berätta mycket om dessa fantastiska djur, som en liten bonus har vi ytterligare förstärkning av Kennet Lundin från Göteborgs Naturhistoriska museum.

KlasM Nudisafari3
Bilderna ovan av Annika Malmberg - Aquatilis

Boendet är mycket bra och vi bor i Mabini, Anilao ett av Filippinernas mest populära resmål numera. Helpension ingår och här finns en pool och solstolar med utsikt direkt mot havet som bara är ett par kliv bort. Dykcentret ligger direkt vid stranden så det är mycket enkelt att komma ner i havet. Lunch och och middagar brukar vara av buffetkaraktär.
Duschar och ett generöst och proffsigt kamerarum gör att du kommer ha det riktigt bekvämt före och efter dyken.

Klicka bilden för video från resorten!
Anilao Filippinerna

Helpension ingår och vi bor i stora fina rum med en härlig utsikt över Balayan bay, pool finns och den öppna restaurangdelen är ett naturligt tillhåll för gemenskap.
Ett 50-tal olika dykplatser nås från resorten och det finns även möjlighet att åka till Verde Island, ett populärt dykmål från Puerto Galera som ligger en timme bort. I Anilao är det inte lika trångt, betydligt mer lugn och ro och mycket mer varierade dykplatser. Mängder av nakensnäckor och små skojiga kräftdjur hittar du annars nästan överallt och sikten är ofta riktigt bra, strömmande vatten och massor av fisk, bläckfisk, revhajar, sköldpaddor mm.

Nudisafari Nudisafari2
Bilderna ovan av Annika Malmberg - Aquatilis

Här kommer vi att förutom dyka självklart också göra allt för att identifiera så många arter som vi bara kan.
Som kuriosa så hittade en grupp marinbiologer här över 500 arter under en 2-veckorsperiod så över 150 arter borde inte vara omöjligt för oss glada nöjesdykare.
Kanske fler.... :)

Nudisafari1 Nudisafari11
Bilderna ovan av Klas Malmberg - Aquatilis

Det mesta kretsar kring dykningen här. Vädret i februari är "normalt" mycket bra och dykningen är erbjuder 29-30 grader, skönt att veta när det är som kanske allra kallast hemma i Sverige.
Vi kommer att åka med ett begränsat antal personer och max blir 4 dykare per guide eller spotter som vi föredrar att kalla dem. 
Våra lokala spotters från dykcentret har ögon som är vana att hitta små skojiga djur och vi siktar på minst 150 olika arter under våra 10 dykdagar även om vi hoppas på i alla fall 200.
Efter dyken kommer vi att sitta och leta och försöka identifiera alla arter som vi hittar och självklart försöker vi hjälpa till med andra djur också.

Nudisafari111 Nudisafari1111
Bilderna ovan av Klas Malmberg - Aquatilis

Du som gillar makroliv och just nudingar har här en unik möjlighet att få se många och olika arter i mycket varierande storlekar. Från spanish dancers på upp till 40 centimeters storlek till små små nakensnäckor som endast är millimeterstora och kräver goda ögon. På plats har vi självklart guider eller spotters till vår hjälp.


Tänkt program 2018

06 februari (tisdag)
Avresa

07 februari
Transfer till Anilao, ca 2-2,5 timmar med bil

07 - 18 februari
11 nätter boende del i dubbelrum inklusive helpension på Buceo Anilao resort
10 dagar dykning med 4 dyk / dag inklusive tank, vikter, båt och guide

Anilao2 Anilaofoto

18 februari
Transfer till flygplats och hemresa

19 februari (måndag)
Åter i skandinavien

Prisidé *(11 nätter boende enligt ovan, 10 dykdagar med 40 dyk) från 22.390:-.
Flyg och flygskatter till Manila tillkommer och pris beroende på när du bokar.

* Priset är uppdaterat och baserat på tillgängliga priser och valutakurser för november 2016.
Priset kommer att uppdateras för 2018 så snart vi får tillgång till dessa.
Så priset är alltså en fingervisning.
Vi reserverar oss mot ändringar av valutakurser, utländska operatörers ändringar av prislistor
Endast slutbetalt och bekräftat arrangemang garanterar ett fast pris.

Nitrox finns mot tillägg

Enkelrum mot tilägg, fråga om pris 

Header

Logga in

Logga in för att få information om din bokade resa.

Nyhetsbrev