Maldiverna semester, dykning, liveaboard i november 2019

Maldiverna är ett av världens så kallade dykparadis men erbjuder även en mängd dykplatser med starkt strömmande vatten. Därför rekommenderar vi att du har minst AOW-certifikat eller motsvarande samt åtminstone ett 30-tal dyk i din loggbok för att få full behållning av resan. Certifikat och loggbok måste medföras.

På Maldiverna har du möjlighet att se mantor, hajar, sköldpaddor och mängder med annat marint liv under vattnet. Det är inte ovanligt med starka strömmar och många av dyken görs som strömdyk där du glider fram med strömmen. Den här liveaboarden går under sju dagar vilket innebär att du får mycket dykning. Dykning med tank och vikter samt helpension ingår i resan och det går att köpa till fler dyk. Nitrox ingår också.

I de klara vattnen kring Maldiverna finns det gott om vrak och några är riktigt häftiga. Annars är det väl de stora fiskarna, den fina sikten och mängden fisk, koraller, svampdjur med mera som brukar nämnas oftast. Mantor ser man nästan alltid någon gång under en dykkryssning, liksom revhajar av olika arter och ibland även valhaj och till och med svärdfisk om turen är med.

 Leo

Chanserna att få se alla dessa arter och även sköldpaddor och annat fint och skoj är goda den här tiden på året och självklart lägger kapten på båten turen för att man ska komma åt de normalt bästa platserna. Vackra rev, klara vatten och en härlig stämning ombord på båten gör att en dykresa till Maldiverna sällan blir annat än mycket trevlig.
Ibland kan även havet vara rejält skumpigt om det blåser. Dykningen däremot är i regel kanske som allra bäst generellt den här tiden på året.

08 nov
Avresa
Stockholm/Göteborg/Oslo/Köpenhamn - Male

09 nov
Ankomst Male
Möte vid flygplatsen och transfer till båten.

09 - 16 nov
Dykkryssning
Sju nätter del i dubbelhytt, inklusive helpension, guide, tank och vikter.
Best of Maldives

16 nov
Transfer till flygplatsen
Flyg hem till Skandinavien
Hemma *

17 nov
Åter hemma
Lite beroende på val av flygbolag vid bokningstillfället och avresedestination

Prisidé från 28.895:- inklusive flyg och flygskatter med avresa från Göteborg, Stockholm eller Oslo
Från Köpenhamn + 550:-

Priset är baserat på flyg med Turkish Airlines med priser som finns 13 maj 2019.
Vi reserverar oss för ändringar av valutakurser samt utländska operatörers ändringar av prislistor samt tillgång till flygstolar i lägsta prisklass som priset på flyget med Turkish Airlines
Endast slutbetalat arrangemang garanterar ett fast pris.

Header

Logga in

Logga in för att få information om din bokade resa.

Nyhetsbrev