Maldiverna semester, dykning, liveaboard i januari 2021

Maldiverna är ett av världens verkliga dykparadis men erbjuder även en mängd dykplatser med starkt strömmande vatten. Därför rekommenderar vi att du har minst AOW-certifikat eller motsvarande samt åtminstone ett 30-tal dyk i din loggbok för att få full behållning av resan. Certifikat och loggbok måste medföras.

På Maldiverna har du möjlighet att se mantor, hajar, sköldpaddor och mängder med annat marint liv under vattnet. Det är inte ovanligt med starka strömmar och många av dyken görs som strömdyk där du glider fram med strömmen. Den här liveaboarden går under sju dagar vilket innebär att du får mycket dykning. Dykning med tank och vikter samt helpension ingår i resan och det går att köpa till fler dyk. Nitrox ingår också.
Båten är stor och tar upp till 24 personer. Ombord ingår självklart helpension och 15-17 dyk görs normalt under en vecka men beror på väder och vind och anpassas även till dina flygtider.

DSCN0258

I de klara vattnen kring Maldiverna finns det gott om vrak och några är riktigt häftiga. Annars är det väl de stora fiskarna, den fina sikten och mängden fisk, koraller, svampdjur med mera som brukar nämnas oftast. Mantor ser man nästan alltid någon gång under en dykkryssning, liksom revhajar av olika arter och ibland även valhaj och till och med svärdfisk om turen är med. Det här är en riktig drömdestination för dykare och det är inte för inte det genom åren alltid varit populärt att åka hit och dyka.

 Leo Valhaj

Chanserna att få se alla dessa olika arter i de klara vattnen och även sköldpaddor och annat fint och skoj är goda den här tiden på året och självklart lägger kapten på båten turen för att man ska komma åt de normalt bästa platserna. Vackra rev, klara vatten och en härlig stämning ombord på båten gör att en dykresa till Maldiverna sällan blir annat än mycket trevlig. Dykningen är i regel mycket bra generellt den här tiden på året.

Maldiverna

Tänkt upplägg i januari 2021

22 jan
Avresa
Stockholm/Göteborg/Oslo/Köpenhamn - Male

23 jan
Ankomst Male
Möte vid flygplatsen och transfer till båten.

23 - 30 jan
Dykkryssning
Sju nätter del i dubbelhytt, inklusive helpension, guide, tank och vikter.
Best of Maldives

30 jan
Transfer till flygplatsen
Flyg hem till Skandinavien
Hemma *

31 jan
Åter hemma
Lite beroende på val av flygbolag vid bokningstillfället och avresedestination

Prisidé från 28.895:- inklusive flyg och flygskatter med avresa från Göteborg, Stockholm, Köpenhamn eller Oslo


Priset är uppskattat för 2021 och baserat på flyg under januari månad 2020 men kan ändras. Vi reserverar oss för ändringar av valutakurser samt utländska operatörers ändringar av prislistor
samt tillgång till flygstolar i lägsta prisklass. Endast slutbetalat arrangemang garanterar ett fast pris.

Header

Nyhetsbrev