Nudingsafari till Bali, Indonesien

6 platser kvar just nu!

Boendet är mycket bra och vi bor på nordöstra Bali i direkt  närhet av Tulamben och Balis mest populära dykmål, vraket Liberty - som självklart kan besökas för dig som önskar. Vraket är täckt med stora svampdjur och mjukoraller och här ses ibland rockor, barracucor, sköldpaddor, bumphead parrotfish och annat lite större. Är turen med kan rent av klumpfisk eller valhaj faktiskt ses här.

Helpension ingår och här finns en härlig pool och solstolar med utsikt direkt mot havet som bara är ett par kliv bort. Dykcentret ligger direkt på stranden så det är mycket enkelt att komma ner i havet. Fantastisk mat och middagarna brukar vara av buffetkaraktär. Obegränsad dykning från land och båt ingår, transfers från och till flygplats också så klart!
Ingen annan dykresort på Bali har möjlighet att erbjuda så många dykplatser då man har egna båtar vilket ger större variation och mer möjligheter att hitta nudingar och mer varierad dykning. Men leta nudingar är mycket titta ner i sanden även om här finns mycket annat också!!

nudingtrip

Vi kommer att åka med ett begränsat antal personer och max blir 4 dykare per guide eller spotter som vi föredrar att kalla dem. Våra lokala spotters från dykcentret  har ögon som är magiska och jag vet att det är fullt möjligt att hitta minst 200 olika arter på 09 dykdagar även om vi sätter målet till 150. Med på resan åker Per från PH Travel och även Nudingexperten Klas Malmberg som kommer att kunna berätta mycket om dessa fantastiska djur.

Förutom nudingar finns goda möjligheter att få se fina koraller, olika arter av fisk, stora stim med tonfisk, muränor, rockor, frogfish, sjöhästar, olika arter av kräftdjur och sjöhästar och mycket annat smått. Självklart kan alla åka med då det finns så mycket skoj att se under ytan i alla fall. Kanske kommer delfinerna simmande ute på havet på eftermiddagen när vi sitter och njuter på eftermiddagen efter dagens dyk. 
(Vi hittade över 400 arter för två år sedan på 10 dagar - kan vi slå det??)

Du som gillar makroliv och just nudingar har här en unik möjlighet att få se många och olika arter i mycket varierande storlekar. Från spanish dancers på upp till 40 centimeters storlek till små små nakensnäckor som endast är millimeterstora och kräver goda ögon.

Vi kommer att ha möjlighet att titta på nudingar, alger och sargassum i mikroskop, visa bilder på bildskärm med projektor med mera.

På plats har vi självklart några riktigt entusiastiska guider eller spotters till vår hjälp och ägaren av villan där vi bor har själv varit med och bidragit till bilder till en av världens bästa böcker om nudingar. Man upptäcker så gott som varje vecka nya arter här och bara på husrevet har över 300 olika arter identiferats.

 

 

Programmet är tänkt så här 2020:

22 februari
Avresa från Skandinavien

23 februari
Ankomst till Bali
Transfer till boende - dryga 2 timmar med luftkonditionerade bilar

23 februari - 05 mars
11 nätter boende del dubbelrum inklusive helpension
Dykpaket med obegränsad dykning från land och båt i 9 dagar
Experthjälp av Klas Malmberg med artidentifikation samt föredrag om nudingar
med tips och idéer hur du kan hitta fler arter mm.

Tank, vikter, guide och båtdyk ingår.
Nitrox finns mot tillägg.
nakensnacka

05 mars
Transfer till flygplats - eller om du vill förlänga resan
Flyg hem

06 mars
Åter i Skandinavien

Prisidé per person boende och dykpaket med obegränsad dykning nio dagar exklusive internationellt flyg
Från 34.495:- / person

Förslag flyg: KLM
Avresa från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Helsingfors med flera mot tillägg.
(Stopp i Singapore eller annan storstad amt ändringar i flygschemat är möjligt mot tillägg eller annat flygbolag för dig som önskar).
Alternativa flygbolag enligt önskemål så klart! Vi hjälper dig med flygbokningarna och vi rekommenderar att boka dessa så tidigt som möjligt

 liberty2

Priserna är baserade på just nu (september 2019) tillgängliga priser och just nu gällande valutakurser.
Vi reserverar oss för prisändringar, valutakursändringar och tillgång till platser i lägsta prisklass samt utländska operatörers och flygbolags ändringar av prislistor. Endast slutbetalt och bekräftat arrangemang garanterar ett fast pris.

Anmälningsavgift och flyg betalas vid anmälan, resterande till slutet av januari

Header

Nyhetsbrev