Upplev hajar i kubanska vatten.

Just nu 6 platser kvar på extraturen!

Kuba är ett otroligt resmål såväl ovan som under ytan. Under en veckas liveaboard där får du uppleva vad stilla hav, avsaknad av massturism, färsk fisk till mat varje dag och massor av hajdykning är. Redan när du är uppe på båten kommer du se dessa magiska djur cirkla runt båten och första gången du kliver i vattnet är det ofta med lite pirr i magen. Det kan vara så många hajar att det kan kännas omöjligt att hoppa i men det är bara att ta språnget och sen njuta av upplevelsen.

Kuba
Alla UV-bilder på den här sidan är godkända av Cuban liveaboards and Avalon. Pictures by Amos Nachoum and Michale Aw

Vi börjar resan med två nätter i den vibrerande kubanska huvudstaden Havanna. Här finns massor att se och uppleva och det kan vara skönt att duscha av resdammet och kylan från den skandinaviska vintern innan liveaboarden börjar. Efter två nätt här åker vi ner till södra Kuba för att fara ut till mytomspunna Jardinas de la Reina eller drottningens trädgårdar.
När du efter en dags resa sen tagit på dit utrustningen och sen kommer ner i vattnet kommer du se hur alla dessa otroligt graciösa hajar glider fram över de ljusa sandbottnarna och efter några dyk har du vant dig så mycket att du ofta vill komma riktigt nära. Drottningens trädgårdar - som är stängd för alla utom fiskare och dykare.

Kuba3

Hit till denna avlägsna och stängda arkipelag kommer endast några hundratal dykar per år och här är du förmodligen helt ensam ute på havet.
Det finns endast få båtar som har tillstånd att gå hit så känslan av att vara på en mycket avlägsen plats kommer snabbbt och utan tvekanatt infinna sig.

Kuba4

Efter transfern till södra Kuba följd av en cirka fem timmars båtfärd rätt ut på öppna havet så anländer du till den stängda skärgården Jardinas de la Reina. Dykningen är mycket varierad med i princip oförstörda och orörda korallrev. Karibisk revhaj och silkeshaj kommer du att se och kanske med en del tur även riktigt stora arter på håll. Även sköterskehaj brukar visa sig antingen simmande i fritt vatten men oftast på eller nära botten.

Även stingrockor är vanligt förekommande i dessa vatten. Vissa dyk kommer att ske vid olika rev där det inte är så mycket haj och där finns möjligheter att öva på macro och vidvinkelfotografering i de klara vattnen. Här finns massor av annan fisk, groupers och snappers, stora och små muränor, blennies och massor av olika ryggradslösa djur och sen då ett fantastiskt välmående korallrev.

Kuba1

Efter sju nätters liveaboard med minst 15 dyk (fler går att, och rekommenderas att, köpa till på plats) åker du tillbaka till Havanna för ytterligare en natts boende innan hemfärden till Sverige eller om du väljer att stanna kvar för lite tilläggsprogram. Säg till om det så hjälper vi dig att boka det du önskar bara det finns platser.

Utsikt över El Malecon i Havanna, Kuba

Du kommer också att ha gott om tid att bekanta dig med den vibrerande staden Havanna då du även kommer att spendera två nätter där på vägen ner. Det är nästan lika givande att fotografera inne i den här härliga staden som att fota under vattnet. Motiven är många och det är gott om kontraster i jämförelse med vårt ibland lite skyddade liv hemma i skandinavien.
 
 

  
Programmet 2020: *

20 februari
Avfärd från Göteborg, Stockholm, Oslo, Helsingfors, Trondheim eller Köpenhamn via Paris, Amsterdam eller Madrid till Havanna.

20 - 22 februari
Ankomst Havanna, transfer till hotell i Havanna, 2 nätter i del i dubbelrum inklusive frukost*.
Fria aktiviteter i Havanna.

22 februari
Transfer med buss (cirka 6 timmar) till Jucaro på södra Kuba och sen cirka 5 timmar med båt ut till Jardines de la Reina (drottningens trädgårdar).

22 - 29 februari
Sju nätters liveaboard med båten Avalon I inklusive helpension och 6 drycker per dag ombord
Även kaffe, te och snacks ingår samt 17 dyk inkl. tank, vikter och guide (fler dyk kan köpas till på plats).

29 februari
Avstigning och transfer till Havanna under dagen, incheckning på hotell.

29 februari - 01 mars
1 natt, del i dubbelrum inklusive frukost. Fria aktiviteter under dagen.

01 mars
Transfer till flygplatsen på eftermiddagen, flyg hem.

02 mars
Hemkomst.

Prisidé per person från 35.995:- exklusive flyg som tillkommer.

* Vi har satt in en extraresa veckan innan med samma upplägg!!!
13 mars - 24 mars totalt enligt samma upplägg som ovan!!
6 platser kvar på denna just nu!!Tillkommer: Egen shopping, övriga måltider och dryck, eventuell hyra av utrustning (mycket begränsade möjligheter) samt lokal avreseskatt.
Vi reserverar oss för utländska operatörers ändring av prislistor och gällande valutakurser vilket regleras senare vi slutbetalning.
Endast slutbetalat arrangemang garanterar ett fast pris.

* - Frukost dag 2 på hotellet kan vara svårt att ordna då bussen går mycket tidigt på morgonen. Eventuellt kan frukostlåda ordnas men prata med hotellet på plats och se vad som går att ordna. Bussen kommer att stanna på vägen till Jucaro för möjlighet att äta lite - mat ingår ej under transfern.

Header

Nyhetsbrev