Best of Bali i juli 2020

DSC 0706  Dykning Bali

HOTELL: Alla boenden har luftkonditionering och privata badrum/toaletter med varmvatten. Alla resorter har pool och för dykare som reser ensamma men inte vill betala för enkelrum så erbjuds möjligheten att dela rum med någon annan som är med på resan av samma kön..

BÅTAR: AquaMarine Divings egna båtar på Bali är utan tvekan de tre bästa båtarna specialbyggda för dykare på Bali. Varje båt har fyrtaktsmotorer och minst tre mans besättning, toalett ombord, sittplatser med dynor och halkskydd. Tak som skyddar mot sol, vind och ev regn, soldäck med madrass, kaffe, te eller varm chocklad ombord. Obegränsat med vatten,, säkerhetsutrustning inklusive syrgas och första hjälpen kit - Bali boats are, without a doubt, the three best custom-made dive boats in Bali. Each boat uses 4-stroke Suzuki engines and has a 3-person boat crew, on-board toilet, cushioned seating, non-slip floor mats, roof
for protection from sun and wind/rain, sundeck with mattress, coffee/tea/hot chocolate and bottled water, marine radio communication, life jackets, life rings, fire extinguisher, O2 kit, first-aid kit, exit ladder, ample tank storage space. tio
Menjangan Island  erbjuder traditionella träbåtar med max 5 dykare, Amed samma typ av båtar med max 3 dykare.

LANDTRANSPORT: Isuzu Elf minibussar är inredda för att ge maximalt med benutrymme och med plats för 6 passagerare (Andra företag tar upp till 12 personer i samma typ av buss).


Information dykplatser

Menjangan Islan : En del av västra Bali National Park, Menjangan Island är känt för sina korall sluttningar med enkla förhållanden, varma vatten och fina sikt som kan uppgå ibland till + 50 meter. Med sina fina vita stränder och fina sikt finns det oftast massor av solljus som framhäver de vackra färgerna och skönheten i de fiskstim som frekvent ses här. Sluttnignarna är täckta av massor av olika mjuk- och hårdkoraller, gorgonier och olika svampdjur.

Puri Jati : För dig som undrat men aldrig provat det och vill göra det likaväl som de som är hänförda av det.  Puri Jati är nog Balis just nu verkliga höjdpunkt för makrodykning. Sikten är sällan fantastisk, 3-20 meter och +10 meter får betäcknas som bra. Här är botten en grå/brun sandsluttning med fläckar av sjögräs och enstaka små korallsamlingar som ger gömställen och skydd till unga spadefishes (batfish), lionfish, ghost pipefishes, frogfish, kräftdjur, bläckfiskar, sjöhästar. Botten är långgrund , rejält långgrunt för att sen slutta brant ner med mer fin sand/dybotten och det kan vara rejält strömt vissa tider och ett dyk är sällan likt ett annat, ett ytintervall på 1 timme kan göra att nästa dyk är ren magi även om det första inte erbjöd så mycket.

Tulamben Bay : Världskänt för sitt 120 meter långa vrak USAT Liberty (Även kallat världens enklaste vrakdyk), Väggen, en gammal lavaström från Mount Agung på andra sidan viken om vraket (Det är inte mer än 10 minuters promenad mellan) och korallträdgården i det grunda delarna viken gör det här till en oerhört populr och omtalad dykplats och besöks dagligen av mängder av dykare. Tulamben erbjuder fantastiskt bra vrakdykning med väldigt enkla förhållanden,  perfekt för dykare på alla nivåer.

Amed: Dykplatserna kring Amed, inklusive det 20 meter långa Japanese Wreck, (Inte så mycket vrak kvar) erbjuder olika typer av svampdjur, gorgonier. Det marina livet i övrigt inkluderar det mesta som nudingar, vitspetsade revhajar, barracudor, tonfisk, kräftdjur, frogfish, ghost pipe fish, tagghudingar, bläckfiskar, plattmaskar, clownfiskar, trumpetfisk, kejsarfiskar, koffertfiskar, rockor, fjärilsfiskar, kejsarfiskar, muränor, gobies och olika arter av drak- och skorpionfisk plus mycket mer.

Nusa Penida inclusive Manta Point Nusa Penida är den tredje största ön som räknas till Bali och ligger en bit utanför Balis östkust och här får du fantastiska strömdyk. På grund av strömförhållandena här är vattnet relativt kallt och kan dippa så mycket som till 17-18 grader ibland men det ger också väldigt klart vatten med bra sikt och vackra korallformationer med massor av fisk,. Ibland ser du sköldpaddor, hajar och under perioden juli - november så ses här ofta klumpfisk (Mola-mola). Två platser som kallas manta point erbjuder mantor året runt.

Mimpang/Tepekong: Amuk Bay har en del av Balis bästa dykning. Mimpang består av tre klippor som bryter ytan, där den södra i det djupare området erbjuder fantastisk väggdykning med stora koraller, massor av fisk och ibland stora pelagiska arter. Den fantastiska dykningen vid Tepekong, en 300 meter lång klippa har branta väggar, kallt vatten och ofta en del ström. I den berömda "The Canyon" med sitt virvlande vatten, dramatiska klippor och väggar kan du se stora stim av fisk, ibland mola mola (säsong), olika arter av haj och ofta sköldpaddor.

Blue Lagoon: Är en relativt liten skyddad vik med sluttande vit sandbotten precis utanför Padangbai. Den vita sandbotten som sluttar ner mot cirka 22-25 meter har små utspridda korallsamlingar och massor av Staghorn coral. Fisklivet på makronivå är fantastiskt och här ses ibland också stora Napoleonfiskar, revhaj, stenfisk, mängder av nudingar, rockor, bläckfiskar och mängder med kräftdjur. Nere på botten hittar du ofta också olika sorters muränor,  stargazers, krokodilfiskar och flatheads, skorpionfiskar och frogfish.

Gili Biaha: Det är verkligen inte många som kan organisera och åka till den hr lilla ön utanför Balis östra udde och som dessutom erbjuder otroligt bra dykning. Här hittar du en del av Balis kanske bästa dykning med stora mängder av olika sorters fisk, ofta flera hajar och olika pelagiska arter. På väggarna här hittar du stora mängder, svampdjur, hornkorall, svartkorall, gorgonier och piskkorall och sikten är ofta mycket mycket bra. Hela ön är omgiven av välmående friska rev och med slusluttnttningar på norra sidan och väggdykning som bottnar i ett svart djup på södra sidan.

Gili Selang:.Den här lilla ön på östra spetsen utanför Bali erbjuder både skyddad revdykning och strömdyk med mer stor fisk. Den interessanta och rikt beväxta sandsluttningen på norra sidan av den lilla ön har en grupp av korallsamlingar och pelare med massor av fisk och ryggradslösa djur och i de lite djupare delarna som är mer skyddade är hem för gorgonier, stora svampdjur och mer högväxande och ömtåliga koraller so mtill exempel svartkorall.

.mimpitulamben  trevally


Tänk program för juli/augusti 2020

29 juli (onsdag)
Avresa

30 juli
Ankomst till Bali.
Möte och transfer till Sanur och Parigata resort

30 juli - 01 augusti
02 nätter boende inklusive frukost
Ledig och fri tid med avkoppling

1 -13 augusti
Upphämtning efter frukost och transfer till din Best of Bali route
12 nätter boende del i dubbelrum AC inklusive frukost
27 dyk inklusive tank, vikter, guide, transfers - max 4 dykare / guide
Fritt vatten, handdukar varje dag, lätt lunch alla dykdagar ingår
Barbeque dinner en dag

bali3 

13 augusti
Efter frukost avslutad dykning transfer till hotell i Sanur

13 - 15 augustil
2 nätter boende del i dubbelrum Parigata resort i Sanur* inkl frukost
Ledig och fri tid med avkoppling
* kan ändras till likvärdigt hotell i Sanur eller annat område om du vill prova något annat

15 augusti
Transfer till flygplats
Flyg åter till Skandinavien via Singapore med gott om tid att uppleva Changi airport
Ett måste är att ta sig till terminal 1 och se vattenfallet i mallen "The Jewel"

16 augusti (söndag morgon )
Åter hemma

Prisidé / person från 42.490:- 
Det finns billigare flyglösningar men vi har valt att ge som förslag med Singapore Airlines som är ett bra och pålitligt flygbolag
med bra lösningar om det skulle bli problem samt att du får möjlighet att uppleva "The Jewel" på Changi airport, terminal 1
Ett verkligt "must see"
Önskar du lite billigare flyg så tittar vi naturligtvis på det. Det går just nu (oktober 2019 att komma ner ca 1500:- i pris på flyg)


Flyg från: Stockholm, Köpenhamn, Oslo Göteborg eller Helsingfors
Förslag på flyg hjälper vi så klart till med om önskemål finns

Enkelrum mot tillägg
Övriga måltider, hyra utrustning, egen shopping, ev dricks

 
* Vi reserverar oss för utländska operatörers ändringar av priser samt ändringar av valutakurser. Resans pris är beräknat på tillgängliga priser när resan läggs upp (oktober 2019) och tillgång till lägsta prisklass med Singapore Airlines för ovanstående datum. Först vid slutbetalning kommer resans pris att kunna slutligt fastställas. Endast slutbetalat arrangemang garanterar ett fast pris. Vi rekommenderar att köpa ut flygbiljetten tidigt för bästa pris på den.

Header

Nyhetsbrev