Thailand och The Junk - det bästa av Thailand

junk

De senaste 20 åren har resenärer valt Thailand som dykresmål på grund av att här erbjuds några av de klaraste vattnen i Asien som också är fyllda av vackra koraller. Vattnet är varmt året runt och det marina livet har stor mångfald.

Den västra sidan av Thailand, där Andamansjön ligger, kan erbjuda den bästa dykningen i Thailand. Det här området inkluderar Koh Phuket, Koh Phi Phi, Krabi, Similanöarna, Surinöarna, Richelieu Rock, Koh Bion och Koh Tachai. Den bästa tiden att åka på sin dykresa i detta området är när monsunen befinner sig i nordöst, vilket är mellan november-maj. Den allra bästa dykningen i Thailand är på Similanöarna i Andamansjön och det bästa sättet att uppleva dykplatserna är med en liveaboard.

Ditt boende - När du ser The Junk för första gången kommer det kännas som att du har rest tillbaka i tiden. The Junk har blivit autentiskt renoverad, men hon har mycket mer att erbjuda än ett vackert yttre. Det sätt som The Junk har kombinerat den gamla designen och hantverket tillsammans med moderna lösningar gör henne till en fantastisk båt att resa med.

Similanöarna
Det vackra naturreservatet kommer att bjuda på vackra, vita stränder ovanför ytan med mindre skogar som täcker öarna. Under er tur kommer ni att dyka på följande platser; Boulder city, Sharkfin Reef, Anita’s Reef och Honeymoon Bay. Under ytan kan du få möjlighet att se följande djur: zebrahaj, blåfläckig rocka, clowntryckare, siganusfiskar, skorpionfiskar, snapper och kejsarfiskar. Korallreven och de stora stenformationerna är fantastiska att dyka i och erbjuder häpnadsväckande landskap. Elephant Head Rock som är synlig från ytan är den största stenformationen i området och har häftiga swim-throughs. Om du har tur så kommer du få möjlighet att se vitfenad revhaj, batfish och barracudafiskar. Om du tittar närmare i de många skrevorna och sprickorna i stenarna kan du hitta mantisräkor, porslinskrabbor, muränor och putsarräkor.

Koh Bon
Koh Bon är en dykplats där du har möjlighet att se mantor. Det är också troligt att du kommer att få se napoleonfisk, sweetlips, bläckfisk, blue fin trevally (taggmakrill), stora muränor, barrakudor, fire dart goby (smörbult), popcorn shrimp, spiny lobster och många olika sorters nakensnäckor. Dykplatsen har ett varierande landskap från svagt sluttande rev till stengårdar och koraller.

Koh Tachai
Koh Tachai är mest känt för stenformationer samt en mer avkopplande revdykning. Normalt sett kan du finna zebrahajar, Marbled Whip-rockor, sköldpaddor, barrakudor, Pipefish och nakensnäckor. Det finns också möjligheter att se större fiskar i det här området såsom manta och valhajar, speciellt i januari - april.

Richelieu Rock
Den här kalstensformationen namngavs av Jacques Cousteau efter en av karaktärerna i ”De tre musketörerna”, Cardinal Richelieu, eftersom platsen påminde honom om hans djupt röda cape. Den vackra, lila mjukkorallen Dendronepthya täcker större delar av berget och andra delar av berget täcks även av magnifika anemoner. Toppen på berget bryter knappt ytan vid lågvatten,  och det hästskoformade berget sluttar skarpt ner till 18 - 35 meter.  Berget erbjuder en otrolig mångfald i djurlivet för att vara en så pass isolerad och liten dykplats till ytan. Multilevel-dykningen är utmärkt här och på grund av den höga profilen på berget så finns det alltid platser att gömma sig från strömmarna. Det marina livet är mycket blandat och bland annat kan du få se Pharaoh cuttlefish (en bläckfiskart), stora bläckfiskar, alla 5 varianter av anemonfisk som finns i Andamansjön, många varianter av muränor, ornate ghost pipefish, mantisräkor, harlequin shrimp, tiger tail-sjöhästar, spansk makrill, frogfish, stora stim av snappers and ibland även manta och valhaj.

Surinöarna
Ovan vattnet bjuder Koh Surin på skogar, mangroveskog och små stränder, vilka överträffar de pittoreska Similanöarna. Under vattnet har Surinöarna den största artrikedomen av hårdkoraller i hela Thailand. Du kommer troligtvis få se napoleonfiskar, diademkejsarfisk och barramundi. Det finns även massor av sköldpaddor som fortfarande kommer iland för att lägga sina ägg. Eftersom Surinöarna är ganska avlägsna så är det inte många liveaboardbåtar som tar sig hit, vilket betyder att du kommer att kunna njuta av dykplatserna utan dela dem med stora turistgrupper.

Pris från 28.995:- - Just nu 7.000:- rabatt
Så ta chansen från 21.995:-

Inkluderat i priset
➔ Flyg Göteborg – Phuket, Thailand t/r
➔ Transfer Phuket flygplats - Khao Lak t/r
➔ 1 natt i del i dubbelrum på Resort i Khao Lak
➔ Transfer Khao Lak Resort- The Junk 
➔ 6 nätter i del i hytt med eget bardum ombord  på The Junk
➔3 måltider per dag samt snacks, te, kaffe och vatten
➔3-4 dyk per dag med guide, 12L-flaska, vikter och bälte
➔ Transfer The Junk  - Khao Lak
➔ 4 nätter i del i dubbelrum på Resort på Khao Lak
➔ Skatter och avgifter

Ej inkluderat i priset
➔ Hyra av dykutrustning 
➔ Alkohol, juice och läsk ombord
➔ Övriga aktiviteter och måltider som inte specificeras ovan
➔ Dricks till guider och personal, rekommenderas men är inte ett krav
➔ Avbeställningsskydd samt reseförsäkring

Header

Nyhetsbrev