Krabbornas ö, julön i november 2020

När regnen kommer på hösten över julön eller X-mas island i Australien så går den stora krabbmigrationen igång. När exakt detta händer är svårt att säga exakt i förväg men normalt oktober/november och pågår sen några veckor. I mitten av november 2020 tänkte jag göra en ny tur dit och för dig som vill uppleva något annorlunda på land och till det riktigt bra dykning så är det här ett måste. Med nya flygrutter till julön är det nu mycket mycket enklare att ta sig dit än för bara några år sedan då man numera slipper att flyga ända till Perth i Australien.Vi bor på The sunset mitt i the settlement och nära dykcentret och den naturliga samlingsplatsen restaurang och bar "the Bosun".
Vi kommer att ha tillgång till hyrbilar vilket är ett måste för att uppleva ön och transportera oss bekvämt. 4 personer / bil som är av pickuptyp 4WD - obs att det är vänstertrafik som gäller men ön är liten och lite trafik så inga konstigheter.Dykpaket med 10 dagars dykning och 2 dyk / dag ingår från båt inklusive tank, vikter och guide. Tillägg för nattdyk och turer lite längre bort tillkommer på plats för dig som vill byta och mer dykning går att boka på plats. Vid dåligt väder kan vissa båtdyk bytas mot landdyk. Stora bordskoraller och massor med stora hårdkoraller framförallt men även mjukkorall och mängder av fisk. Ibland ser du sköldpaddor, revhajar men även större hajar som silkeshaj, tigerhaj, valhaj och olika sorters rockor inklusive manta kan ses här då och då. Att få se den oerhört vackra dragon mooray är få förunnat men här är de faktiskt ganska vanliga.
Dykningen är enkel och det är sällan strömt. Ibland när det blåser kan det vara dyning som påverkar och känns men oftast är sikten väldigt bra och inte så svår.
All dykning sker i första hand från båt men är det dåligt väder och stora vågor så kan dykningen bytas ut mot landdyk på "fel" sida av ön. Här är reven hårt påverkade av tidigare års orkaner men fortfarande finns mycket att se.Så här har jag tänkt mig resan - Andra alternativa datum finns också för dig som vill göra den här dykresan andra tider på året. Priset kan avvika beroende på datum. Max antal: 18 personer - båten tar inte fler så det är begränsningen. De dagar du kanske inte dyker så finns möjlighet till bilturer, promenader och sightseeing. Se till att ha bra skor med dig för vissa ställen kan ta tid att gå till då vägar ibland stängs av på grund av alla krabbor. Ett riktigt surrealistiskt äventyr!

05 november 2020
Avresa06 nov
Ankomst till Jakarta och transfer till FM7 airport hotell

06 - 07 nov
1 natt boende del i deluxe dubbelrum inkl frukost

07 nov
Transfer till flygplats
Flyg till Julön
Uttag av hyrbil (1 / 4 personer) och färd till boendet
Önskar du egen bil så säg till i förväg07 - 21 nov
14 nätter boende i standard dubbelrum (4 rum finns totalt)
10 dagar dykning inklusive tank, vikter, gudie och båt med 20 dyk
Nitrox finns mot tillägg och mer dykning går att boka på plats

21 nov
Tillbaka till flygplatsen och lämna bilen
Flyg till Jakarta
Transfer till FM7 airport hotell

21 - 22 nov
1 natt boende del i deluxe dubbelrum inkl frukost

22 nov
Transfer till flygplats
Hemresa eller eget program

Prisidé / person  38.690:-Uppgradering till Ocean View room + 1.400:- / person (4 rum finns totalt)
Uppgradering till Superior Ocean View room + 2.800:- / person (4 rum finns totalt)
Tillägg för nitrox $8AUD / fyllning
Enkelrum mot tillägg - maila för intresse


Tillkommer:
Internationellt flyg till Jakarta*, egen shopping, måltider, bensin samt övriga egna aktiviteter

Självklart bokar vi internationellt flyg för dig som så önskar och självklart går det bra att förlänga resan efter eget önskemål
För flyget mellan Jakarta och julön ingår 30 kg incheckat bagage + handbagage.

Visum till Australien fixar vi såklart fritt till dig som önskar för den här resan.
Priserna är baserade på platstillgång, valutakurser och tillgängliga priser i november 2018

Vi reserverar oss  för ändringar av aktuella prislistor, valutakurser och tillgång till plats på resorter och flyg. Endast slutbetalt och bekräftat arrangemang garanterar ett fast pris.

Header

Nyhetsbrev