Avkoppling, semester och dykning Manado, Indonesien
Gruppresespecial

Tasik Rias underbara poolområde
I den västra delen av "The golden triangle" erbjuds du mycket varierad dykning. Kring Bunaken marine park och öarna här är sikten ofta bra. Härliga strömdyk med gott om fisk, stim med barracudor och tonfisk, ibland revhajar, rockor, sköldpaddor och till och med delfiner.

Ute vid Nain Island eller Montehage, om du kommer hit, kan du med tur få se hammarhaj och någon gång ibland ser man späckhuggare och sjökor här i de artrika vattnen kring Bunaken.

Cocoa octopus Lembeh Straits, dykresa med phtravel.se
                                                                                                          Foto: Henrik Jonsson

Till det ett mycket rikt liv på macronivå med pygmésjöhästar, nakensnäckor, kräftdjur och olika sorters bläckfiskar och annat spännande hittar du också på flera platser vid så kallad muckdiving.
Vid första anblicken kan det tyckas livlöst, men med guidernas erfarna ögon får du snabbt hjälp och du kommer snart att lära dig själv hitta de fantastiska djur som lärt sig att leva i den här mycket speciella miljön.
  

Under ett nattdyk eller skymningsdyk har du chansen att se enorma mängder av skorpionfiskar som nu är ute och jagar, samt ännu mer räkor och krabbor medan de "vanliga" fiskarna kanske har dragit sig undan lite. 

Pygmésjöhästar, frogfish, skojiga och vackra nakensnäckor, ghost pipefish, kräftdjur och vackra koraller och andra arter ser du desto mer av dagtid samt mycket annat.

En av många drak- och skorpionfiskar du kan se i Lembeh. Fotoresa med phtravel.se och exposureEmperor shrimp i Lembeh Straits, dykresa med phtravel.se

Tänkt program:

13 oktober
Avresa

14 oktober
Ankomst Manado
Transfer till resorten

14 - 21 oktober
07 nätter del i pool view dubbelrum inklusive helpension
6 dykdagar med 2 dyk / dag.  

21 oktober
Transfer till flygplats *

01 november
Hemkomst

* Eller för dig som bokar flera dagar eller tilläggsprogram så fortsätter resan här

Pris på programmet just nu från Arlanda, Göteborg eller Köpenhamn från 19.995:-  Priset är baserat och uppskattat baserat på priser tillgängliga för 2020 i oktober 2019 och nu tillgängliga priser på flyg och gällande valutakurser.

Avresa från Oslo, Köpenhamn eller Helsingfors mot tillägg.

Tillkommer på plats:
Eventuell dricks, egen shopping, ev. hyra av utrustning, lokal avreseskatt i Manado, marinparksavgifter för Bunaken.

Nakensnäcka

Vi reserverar oss för valutakursförändringar och ändringar av gällande priser. Endast slutbetalat och bekräftat arrangemang garanterar ett fast pris.
Ni kommer att mötas av våra lokala representanter på platsi Manado.

Header

Nyhetsbrev