Filippinerna med Bent Christensen, Dauin - februari 2021

 liquid
Klicka bilden för video!

Åk med till härliga Dauin i mitten av februari 2021. Vi har bokat för 12 personer och med på resan kommer ekolog Bent Christensen vara och som kommer att svara på det mesta om marint liv och mycket annat.
Bent är en duktig undervattensfotograf och kommer att berätta mer om det fantastiska makrolivet som finns här i Filippinerna.
Det finns orsaker att många förälskar sig i den här härliga destinationen och åker hit igen, igen och igen. Dauin har något för nästan all, dykningn är lugn och avkopplande, fokus på smått och vackra rev men även stora djur dyker upp emellanåt. Här har setts, knölvalar, blåval, hammarhaj, rävhaj, mantor och mycket annat. 

liquidbeach  Liquidpool

Utanför Dumaguete ligger Liquid Dumaguete resort och en dykresa hit är ofta mycket minnesvärd. Här erbjuds du mycket så kallad muckdiving som är bland den bästa i världen. Apo Reef erbjuder till det sagolikt fina rev med härliga väggar klädda i koraller, gorgonier, svampdjur och här finns ett rikt marint liv med fiskar och många olika ryggradslösa djur.

För dig som vill simma omkring omgiven av vackra rev och mycket fisk är det här en av Filippinernas finaste platser.

Liquid deluxe liquidpooltable

Muckdiving är en väldigt särskild typ av dykning. I de tropiska vattnen finns en artrikedom som inte finns i Skandinavien många gånger. Här har många genom åren provat att dyka och man ser kanske bara sand eller konstgjorda rev av gamla lastbilsdäck som ger mängder av fisk gott om skydd och sakta växer ett komplett rev fram.

Mitt i detta konstgjorda rev upptäcker man sen, oftast med hjälp av lokala guider ett helt fantastiskt marint liv och en del djur som man kankse inte ens kunde föreställa sig fanns. Här finns också ett av de äldsta marinskyddsområdena i Filippinerna, Apo Island. En riktig liten juvel med vackra rev, många sköldpaddor och skön avkopplande dykning med chans att se även lite större djur.
Resorten erbjuder möjlighet till kurser, dykning med nitrox, sidemount med mera.

drakfisk mimic04

Under muckdyken simmar du inte mycket utan här är det mer att sakta sakta ta sig fram över sand- och dybottnar för att uppleva och fotografera dessa ofta mycket besynnerliga djur som lever här. Bläckfiskar, konstiga fiskar, kräftdjur, nakensnäckor och mycket annat hittar du ofta vid denna typ av dykning.

13 februari (lördag)
Avresa

14 februari
Ankomst till Manila och en natt här på plats
Vi bor på Belmont Hotel i direkt anslutning till flygplatsen för flyg vidare till Dumaguete nästa morgon

15 februari
Flyg till Dumaguete och transfer till Liquid Dumaguete resort

15 - 27 februari
12 nätter del i dubbelrum inklusive frukost
20 dyk ingår inklusive tank, vikter, båt och guide
Mer dykning går att boka till på plats eller i förväg

27 februari
Transfer till Dumaguete och flyg till Manila flygplats
Flyg hem*

28 februari
Åter i Skandinavien

Prisidé för 13 -27 februari från ca 28.480:- / person inklusive internationellt flyg och flygskatter

Ingår:
Boende 1 natt i Manila del i dubbelrum
Boende 12 nätter i Dauin i standard dubbelrum ink frukost
Inrikesflyg i Filippinerna Manila - Dumaguete t/r
Transfers från flygplats till resort t/r


Marinparksavgifter tillkommer på plats.

Enkelrum mot tillägg - från + ca 5.000:-
Uppgradering till deluxe room från + ca 1.900:- / person
Uppgradering till deluxe room enkel från + ca  8.590:-

liquidbar Liquidresort
Avresa från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors

Vi reserverar oss för ändringar av valutakurser, priser eller tillgång till plats hos flygbolagen i lägsta prisklass. Endast slutbetalat arrangemang garanterar ett fast pris.
OBS att priset är baserat på i november 2019 gällande priser för 2020 och nu gällande valutakurser (november 2019) och uppskattat pris på flyg i februari 2021

Självklart bokar vi flyg till dig som önskar och för dig som vill färlänga eller göra stopp på vägen går det så klart att ordna bara det finns platser

Header

Nyhetsbrev