Liveaboard i Raja Empat, Indonesiska Nya Guinea.

Den här resan är tyvärr fullbokad

Raja Laut

Båten Raja Laut är bra och utgår från Sorong och kommer att röra sig i de norra delarna av Raja Empat med den stora ön Waigeo som centrum, naturligtvis beroende på väder och vind som avgör var och hur båten kan köra.

batfish
Klicka på batfishen för video!!!

Båten är bra och ombord får endast 12 gäster plats så någon risk för att det ska bli trångt på dykplatserna föreligger inte. All mat ingår ombord så klart och maten är i regel mycket välsmakande och här blandas ofta det indonesiska köket med det västerländska.

blueringed blennie i Raja Empat

Till världens artrikate vatten skall du naturligtvis åka när det är som absolut bäst, inte minst för att det trots allt kostar en slant att ta sig hit. Bästa säsong i denna regionen är under perioden mellan november till februari men oktober och mars är i regel helt ok.
Efter det drar mantorna iväg till andra platser och det börjar dessutom att regna och blåsa allt mer intensivt. Då är det här definitivt inget ställe för dig med anlag för sjösjuka kan vi säga, något vi tyvärr med våra egna ögon har fått se medresenärer lida av.

Dykplatsen "The Passage" är ett äventyr som du förhoppningsvis hinner med. Mellan öarna Gam och Waigeo löper en smal kanal med oerhört starkt strömmande näringsrikt vatten, här kommer du att kunna släppas uppströms nära en underbar öppen grotta där solens strålar strömmar ner genom det öppna taket. Därefter ger du dig ut på en färd som om strömmen går närmast kan beskrivas som en vistelse i en centrifug.

Det strömmande vattnet kastar dig än hit och än dit men din dykguide visar dig hela tiden vart du ska simma för att komma rätt och plötsligt, alldeles plötsligt så stannar vattnet upp och du kan titta in i en skreva där det ligger revhajar, eller se solfjäderskoraller som sträcker sig nästan ända upp till ytan. "The passage" är svårt att beskriva och måste helt enkelt upplevas på plats. Är det lugnt vatten är det en helt fantastisk plats att se nakensnäckor och plattmaskar.

Hidden Bay, Dykresa i februari 2012 till Nya Guinea med phtravel.se skoldis

Man får inte heller glömma bort att många platser erbjuder riktigt fin strömdykning med barracudor, haj och massor med andra stora fiskar om du har turen på din sida. På vissa platser kan du behöva revkrok när tidvattens-strömmarna sätter in är det svårt att hålla sig kvar.


20 januari 2021
Avresa

21 januari
Ankomst Jakarta och transfer till flygplatshotell

22 januari
Flyg till Sorong och du går ombord Raja Laut

22 januari - 01 februari
10 nätters liveaboard inklusive helpension

01 februari
flyg åter till Jakarta och övernattning eller för dig som väljer att förlänga så fortsätter äventyret

02 februari
Hemresa
Flyg från Stockholm, Göteborg, Linköping, Köpenhamn, Helsingfors eller Oslo enligt tillgängliga pris.

Prisidé från 54.995:-

Vi reserverar oss för förändringar i valutakurser och ändringar av utländska aktörers eller flygbolags priser samt tillgång till platser i lägsta prisklass med uppskattade flygpriser för januari 2021.
Endast bekräftat och slutbetalat arrangemang garanterar ett fast pris. Priset är beräknat på priser och valutakurser tillgängliga i januari 2020. 

Header

Nyhetsbrev