Alor - Indonesien, ett paradis med stort och smått

Alor

När hösten och vintern börjar krypa närmare kan det vara skönt att förlänga sommaren. Åk med till Indonesien och upplev den rätt avlägsna ön Alor. Flyget hit går via Bali och sen vidare inrikes till ön Alor. 14 nätter boende med helpension. 2 båtdyk / dag inklusive tank, vikter och guide samt obegränsad dykning på husrevet*. Husrevet och stranden sjuder av liv. Här kan du hitta nakensnäckor, skorpionfisk, frogfish, pipepfish, sjöhästar, bläckfiskar, rockor eller små hajar som söker mat i det grunda vattnet.
Ute vid reven finns möjlighet att se hajar, sköldpaddor, rockor och lite större fiskar så oavsett du gillar stort eller smått så finns chansen till riktigt fräck dykning. Reven är i fantastiskt god kondition och dykplatserna mycket varierande och sjuder av liv., Rev-, vägg-, muck- och strömdyk i en härlig mix.
* Obs!!! Pga strömmar kan det ibland inte vara möjligt att dyka alla dagar på husrevet. Management på resorten avgör detta från dag till dag.

Alorroom Alorshower

Boendet är enkelt men bekvämt och funktionellt och nära naturen. Helpension ingår med frukost, lunch och middag även te, kaffe och vatten. Fri tvätt ingår och alla marinparksavgifter. Måltiderna är oftast buffét style och förutom matsalen så finns här även en liten lounge area med bibliotek, gôtt för avkoppling och här kommer ekolog Bent Christensen berätta mer om det ni ser i vattnet och du kommer att kunna få svar på mängder av frågor om djur och natur.

Vattnen kring Alor är kända för stora fiskar och valar som passerar ofta i området. Till exempel har man sett såväl blåval, späckhuggare, delfiner, knölvalar, kaskeloter som pilotvalar men även andra arter passerar här ibland. Hajarter som ses ibland är till exempel, wobbegonger, revhajar, hammarhaj, valhaj, rävhaj med flera. Även stora djur som dugonger, manta, örnrockor, mola mola och till och med svärdfisk ses då och då i vattnen kring Alor och dess grannöar. Självklart krävs det tur och att vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt, rätt strömmar, rätt sikt, rätt temperaturer osv.

Alorrest alorboat

Totalt ingår 14 nätter boende på Alor med 12 dykdagar. Tank och vikter ingår med 2 båtdyk / dag och obegränsad* dykning på husrevet och fyllning av luft.
Innan du kommer till Alor ingår en natt på Bali och du avslutar också med en natt på Bali. Inrikesflyg i Indonesien ingår.
Vill du förlänga resan så går det självklart bra mot tillägg.

* Bra att känna till att tidvattnet här innebär starka strömmar och att dykning vissa tider på husrevet inte är möjligt att erbjuda. Tider och möjlighet till extra
dykning bestäms och planeras av resort management.


Tänkt programf rö 2021

18 november 2021
Avresa

19 november
Ankomst till Bali

19 - 20 november
01 natt boende på Bali, del i dubbelrum inklusive frukost

20 november
Tidig morgon, transfer till flygplats och flyg till Alor
(Rutt beroende på hur inrikesflygen är schemalagda - de ändrar ofta - vi har räknat med hur det ser ut i november 2020 och då är det non-stopflyg)
Transfer till resorten med bil och båt

20 november - 04 december
14 nätter boende med helpension, del i dubbelrum
Dykning 12 dagar enligt info ovan inkl tank, vikter, båt, guide

04 december
Transfer till flygplats
Flyg till Bali

04 - 05 december
1 natt boende del i dubbelrum inklusive frukost

05 december
Flyg hem

06 december
Åter i Skandinavien

Prisidé på programmet just nu från 46.890:-
Priset är baserat och uppskattat på nu (januari 2020) tillgängliga priser på hotell, flyg och resorter samt med när resan läggs ut gällande valutakurser.
(Boka flyget tidigt för att få bästa pris)


Tillkommer på plats:
Eventuell dricks, egen shopping, alkohol och läsk och extra dykning för specialturer, ev. hyra av utrustning.

Nakensnäcka

Tips!
Förläng resan efter önskemål, komplettera med till exempel någon eller några nätter i Singapore eller förläng på Bali. Allt går att lösa till självkostnadspris.
Vi reserverar oss för ändringar av utländska operatörers ändringar av prislistor och ändringar av gällande valutakurser. Endast slutbetalat arrangemang garanterar ett fast pris.

Header

Nyhetsbrev