Afrika

Afrika är den av alla kontinenter som rymmer flest länder. Omgiven av fyra olika hav, Röda Havet, Indiska Oceanen, Atlanten och Medelhavet erbjuds du som dykare många olika typer av dykning.

Dykresor till afrika med phtravel.se
Klicka på kartan så kommer du till google maps

Röda Havet är det för oss mest kända området och det som erbjuder flest möjligheter till dykning med framförallt Egypten som dykmål men även Sudan, Eritrea och Djibouti kan erbjuda goda möjligheter till bra dykning.

Indiska Oceanen erbjuder även den dig som dykare tropiska upplevelser med destinationer som till exempel Kenya, Tanzania, Madagaskar, Komorerna, Seychellerna och östra Sydafrika men koraller och marint liv är inte i samma skick som i sydostasien.

 

Den afrikanska Atlantkusten är inte så exploaterad för dykning som på den östra sidan av kontinenten och det har nog att göra med en inte lika fullt utbyggd infrastruktur, vissa politiska oroshärdar i området, kalla vatten samt att det inte är lika artrikt och färggrant som i de varmare vattnen i övriga omkringliggande hav. Det finns dykning att tillgå i många länder även på den västra sidan av kontinenten.

Även Medelhavet erbjuder en hel del dykning i till exempel Tunisien och norra Egypten även om Medelhavet är det minst artrika havet omkring Afrika.

Till och med i den stora Malawisjön finns det idag möjlighet att dyka numera.