Sudan

Sudan är mycket stort land, hela 5 gånger (innan delningen av Sydsudan) större än Sverige till ytan och med en lång kust utmed västra sidan av Röda Havet.

Dykresor till Sudan med phtravel.se
Klicka på kartan så kommer du till google maps

Du kan resa hit året runt men det är mycket varierande väder och framförallt stora temperaturskillnader. Under sommaren kan termometern visa upp mot 55 grader i skuggan och upp mot 32 grader i havet medan vinterhalvåret däremot går ner mot behagliga 23 - 25 grader på land och 25 - 28 grader i vattnet.

Höstperioden mellan oktober till november kan vara blåsigt men dykningen påverkas sällan negativt mer än att det är grövre sjö.

Dykresor till Sudan med phtravel.se

Dykning i Sudan gör du genom att åka med på en liveaboard och nästan alla dykkryssningar är förlagda så att avgången ligger på lördagar. Några nätters stopp i Kairo är nödvändigt då det inte finns biljetter direkt till Sudan i dagsläget. När du stannar i Kairo kan du förslagsvis passa på att besöka pyramiderna och sfinxen samt se det egyptiska muséet.
Alternativ flygrutt är via Dubai som gör att du slipper övernatta i Kairo.

Dykningen i Sudan erbjuder vackra korallrev och ofta väggdykning med strömdyk där det är gott om stor fisk även om det krävs lite tur att få se vissa arter. Valhaj, manta och hammarhaj till mer sällsynta gäster såsom tigerhaj och vitspetsad oceanhaj eller silvertiphaj hör till de mera häftiga fiskar som du kan få se med lite tur.

I Sudans vatten hittar du också flera häftiga vrak. Det mest kända är förmodligen Umbria och ytterligare en begivenhet är Cousteaus undervattens"hus" eller forskningsstation Conshelf II.


Mer om resor till Sudan
le-baron-noir
Liveaboarder i Sudan

 

Header

Logga in

Logga in för att få information om din bokade resa.

Nyhetsbrev