Pindito

Liveaboard Pindito, dykresor och dykkryssningar i Komodo, Indonesien

Under säsong så flyttar den 39 meter långa båten till "bättre" dykvatten för att gästerna ska kunna få den bästa dykning på respektive plats för årstiden. Under vårt vinterhalvår så går Pindito kring Raja Empat, Papua och Moluckerna samt möjligen till Sulawesi och under sommarnhalvåret så flyttar men ner mot Nusa Tengara, Bali, Komodo med flera destinationer. Båten tar totalt 16 gäster och den 20 man stora personalen ser till att inget fattas dig.

Dykningen är rik på marint liv och framförallt för dig som gillar macro så är de här vattnen helt fantastiska. Även en och annan manta, några hajar, sköldpaddor och ofta delfiner i släptåg eller framför båten när man går men det är för de fantastiskt välbevarade reven, korallerna och färgerna du kommer hit samt den stora artrikedomen.

Nusa Tengara med öar som Bali, Lombok, Sumbawa, Alor, Flores, Komodo och Rinca där Komodo är den stora "pärlan" i samlingen men även norr om Sumbawa och staden Bima ligger en liten underbar vulkanö Sangeang eller Gunung Api där du hittar några av världens bästa muckdives.

Under turen gör du självklart stopp i land för att få se världens största ödla, den enorma och beryktade komodovaranen.

Header

Nyhetsbrev