Dewi Nusantara

Dewinusantara

Dykningen i Nusa Tengara är varierande och kring alla de olika öarna så är både natur och djurliv lite annorlunda liksom själva kulturen om du har chans att gå i land. Självklart kommer du att kliva i land på Komodo eller Rinca för att få se de stora drakarna eller komodovaranerna. En riktig best och världens största ödla som inte finns någon annanstans i världen.

Bra mat med all inclusive, bra service och tre till fyra dyk om dagen med möjlighet att dyka nitrox kommer göra att du stortrivs under de här turerna. Det finns idag (juni 2010) ett trettiotal liveaboarder som går till Komodo och det var inte så många år sedan man drog igång dykning hit alls. Även om det redan märks på reven att hit kommer dykare som inte sköter avvägningen så finns det massor av fint att uppleva med sagolika mjukkoraller och ett rikt marint liv.

Kring platser som Sangeang så är det inte lika petigt med god avvägning då det är ren svart vulkansand men det är också en av världens bästa platser för muckdiving. Vattnen är oerhört rika på nakensnäckor så gillar du det så är det här ett verkligt paradis.

Komodo

 

Header

Nyhetsbrev