Kungkungan Bay Resort

Kungkungan Bay Resort, KBR, dykresor till Manado, Lembeh, Indonesien

KBR är beläget på platsen efter en gammal kokosplantage. Beläget på den sida av halvön där du får se solen lysa in över resorten varje morgon och du ser ut över sundet och Lembeh Island. Norra Sulawesi erbjuder ett milt tropiskt klimat med lätta vindar året runt. Dagstemperaturen ligger generellt kring 30 grader och går ner till ca 24 - 25 grader på natten.

Resorten byggdes ursprungligen för att uppnå en estetiskt tilltalande effekt och med så lite påverkan av den omgivande naturen som möjligt. Genom att använda sig av lokalt material och traditionell arkitektur och till det lägga till västerländska badrum och bekvämligheter speglar resorten den lokala kulturen i regionen Minahasa, samtidigt som man erbjuder internationell standard och bekvämlighet, säkerhet och avskildhet.

Alla rum är vända mot havet och det finns tre olika kategorier av boende du kan välja mellan. Den unika restaurangen ovanför vattnet inspirerar besökare med sin fantasiska utsikt över husrevet, Lembeh Strait och de närbelägna små öarna.

Lembeh erbjuder också andra rikedomar såsom fantastiska mjukkoraller och flera historiska vrak. Då det finns något för alla är Lembeh verkligen en unik destination.

Lembeh Strait i Norra Sulawesi i Indonesien är annars mest känt för att vara jordens centrum för biologisk mångfald. Här kommer du att hitta en högre koncentration av marint liv än någon annanstans på jorden. Området är världsberömt för sin macrofotografering och sina fantastiska varelser, det som ofta benämns "muck diving". Du som varit här kommer att vilja åka tillbaka, det blir lätt som ett "andra hem".


< Här ligger Kungkungan Bay Resort >

Header

Logga in

Logga in för att få information om din bokade resa.

Nyhetsbrev