Thailand

Thailand har på senare år kommit att bli svenskarnas favoritresmål nummer ett och är idag vad Mallorca var för soltörstande svenskar för några decennier sedan.
Det är i och för sig fullt förståeligt eftersom landet erbjuder leende och vänliga människor, ett härligt klimat, långa, fina och barnvänliga stränder samt god mat.

Dykresor till Thailand med phtravel.se
Klicka på kartan så kommer du till google maps - Lokal tid i Thailand, Bangkok:

Att dessutom infrastrukturen är väl fungerande, hotell och resorter fräscha och prisnivån angenämt låg gör det ännu enklare att ta Thailand till sitt hjärta.

Till Thailand kommer varje år ett stort antal dykare för att dyka bland annat på de välkända Similanöarna på västkusten respektive Koh Tao och Koh Samui på östkusten. Dykningen i Thailand är i allmänhet bra för dig som är ny som dykare då det oftast är bra sikt på dykplatserna. För alla dykare med en icke dykande familj erbjuder Thailand med sina långgrunda sandstränder ett attraktivt alternativ för övriga delen av familjen.

Dykresor till Thailand med phtravel.se

Thailands västkust vars säsong sträcker sig mellan november till april erbjuder några av de mest kända dykplatserna i Thailand med Similanöarna, Koh Tachai, Koh Bon, Surin och Richelieu Rock i spetsen men enligt vår mening är de bästa dykplatserna på västkusten Hin Daeng och Hin Muang utanför Koh Lanta samt Racha Noi sydväst om Phuket där du har mycket goda chanser att få se manta och även valhaj kan siktas här.

Dykresor till Thailand med phtravel.se

Under den delen av året då Thailands västkust har en del regn och blåst kan du med fördel ta dig till Thailands ostkust. Under säsong råder det fina förhållanden på ostkusten och den bästa dykningen finner du runt Koh Tao. Även utfärder för de som väljer att bo på Koh Samui brukar gå till dykplatserna runt Koh Tao. Thailand är ett resmål du kan åka till året runt men du kan på "fel säsong" drabbas av ihållande och rikliga tropiska regn och en del vind.

Oavsett vart i Thailand du åker kommer du att få se mycket småfisk och klara fina tropiska vatten med fin sikt, i alla fall så länge du befinner dig på "rätt sida" av landet beroende på säsong. Bästa sättet att uppleva Thailändsk dykning är med en liveaboard till Similan, Koh Tachai, Koh Bon och Richelieu Rock.

Dykresor till Thailand med phtravel.se

Även under en dagstur kan du ha turen att få möta en manta på Racha Noi utanför Phuket eller varför inte en rent av en valhaj? Det är inte särskilt dyrt om Ni är några dykare som kan samsas att hyra en speedboat som tar Er från Chalong till Rachai Noi, ta gärna med en guide också för här kan det vara rejält strömt.

Dagsturerna från Phuket till vraket King Cruiser, Anemon Reef och Shark point brukar kunna erbjuda zebrahaj (Leopardshark på engelska) och kanske någon havssköldpadda. På Koh Doc Mai (blomsterön) brukar sikten vara något sämre men i gengäld finns här gott om nakensnäckor, sjöhästar och en och annan Ghost Pipe Fish.

Header

Nyhetsbrev