Aquamarine Resort Villas       

En bit över havsnivån och med utsikt över Kamala Beach ligger det härliga Aquamarine Resort & Villas. Här bor du omgiven av tropisk grönska och med en härlig utsikt över Indiska Oceanen. Dykningen kan du boka på plats direkt genom receptionen eller genom att ta en promenad eller Tuk-tuk till något av alla de dykcenter som finns antingen vid Kamala Beach eller någon av de andra stränderna.


Vi rekommenderar Ocean Geo Divers som i och för sig ligger en bit därifrån men de kommer hur som helst och hämtar upp dig vid resorten. Dagsturer kan gå till platser som till exempel Shark Point, Phi phi Island, King cruiser Anemone Reef eller Koh Doc Mai eller varför inte kombinera med en liveaboard till Similan Islands eller Hin Daeng och Hin Muang.

Läs mer: Dykresa till Thailand Kamala Aquamarine Resort med phtravel.se

Kamala Beach Resort       

Direkt vid Kamala Beach ligger resorten med samma namn, dvs Kamala Beach Resort. Precis tvärs över ett promenadstråk har du den 2,5 kilometer långa stranden. Dykningen vid Phuket sker från båtar på dagsutfärder eller med liveaboarder, dykkryssningar. Här ser du olika sorters fisk, muränor, barracudor, ibland stingrockor och leopardhaj och även en hel del ryggradslösa djur. Den bästa dykningen med ett mycket rikare marint liv får du på dykkryssningar längre bort. Vattnen kring Phuket är ganska grumliga generellt med många sandpartiklar som dras med från de fina stränderna.

Läs mer: Dykresa till Thailand Kamala Kamala Beach Resort med phtravel.se

The Bell Pool Villa Resort       

Strax bredvid Kamala Beach på västra sidan av Phuket ligger en av Kamalas bästa resorter, The Bell. Här bor du lyxigt i en av knappt 20 villor som erbjuds. Det finns med ett till fyra sovrum och håller mycket hög standard. Dykningen går att boka på plats direkt genom receptionen eller vid något av alla de dykcenter som finns antingen vid Kamala Beach eller någon av de andra stränderna. Oavsett vem du dyker med kommer du att bo mycket bra och bekvämt och dykcentren hämtar ofta upp vid hotellet. Dagsturer till platser som Shark Point, Phi phi Island och King cruiser är bara några exempel på dagsturer och varför inte kombinera med en liveaboard till Similan Islands eller Hin Daeng och Hin Muang.

Läs mer: Dykresa till Thailand Kamala The Bell med phtravel.se

Thavorn Palm Beach Resort       

Den populära Karon Beach erbjuder många ställen att bo och ett av de bättre är Thavorn Palm Beach Resort. För dig som vill ha nära till uteliv och strandaktiviteter och riktigt bra boende är det här ett trevligt alternativ. Dykningen kring Phuket sker inte i direkt anslutning till ön i regel utan du åker med på dagsutfärder till närliggande öar och dykplatse. Vissa platser är mer populära än andra men överallt kan du få se olika arter av fisk, rockor, och leopardhaj, samt olika rgyggradslösa djur och även sköldpaddor.

Läs mer: Dykresa till Thailand Karon Thavorn Palm Beach med phtravel.se

Pimalai Resort       

Nästan längst söderut på ön Koh Lanta ligger den lyxiga Pimalai Resort & Spa. Här njuter du av livet och lugn och ro. Här finns ett eget dykcenter och som enda operatör på Koh Lantas sydkust är det nära till de bästa dykplatserna, Hin Daeng, Hin Muang och Koh Haa, du når även Phi Phi Island härifrån på en dagstur men dykningen är inte lika bra där. Hin Daeng och Hin Muang erbjuder nog Thailands idag bästa dykning och här ses ofta stora mantor och mycket annat under säsong.

Läs mer: Dykresa till Thailand Koh Lanta Pimalai med phtravel.se

Thavorn Beach Village       

Vid Nakalay Bay på den norra delen av Patong Beach, nästan vid Kamala ligger Thavorn Beach Village & Spa. För dig som vill ha nära till uteliv och strandaktiviteter och riktigt bra boende är det här ett trevligt alternativ. Dykningen vid stränderna och en bit utanför västra Phuket är ganska grumliga generellt med många sandpartiklar som dras med från de fina stränderna. Däremot finns det många dykplatser som du når med dagsturer där du kan få se fisk, rockor, och leopardhaj mm.

Läs mer: Dykresa till Thailand Patong Thavorn Beach Village med phtravel.se

Header

Nyhetsbrev