Malta och Gozo

Malta är en liten ö mitt i medelhavet och har under åren blivit en populär destination för dykare. Det marina livet är mycket sparsamt jämfört med korallhaven även om det finns en hel del att se och sikten kan vara rent otrolig med så god sikt som upp till 50 - 60 meter.
Den populäraste tiden för att åka till Malta är mellan maj till oktober men även Malta är en destination som du kan åka till året runt.

Dykresor till Malta och Gozo med phtravel.se
Klicka på kartan så kommer du till goole maps - Lokal tid på Malta, Valetta:

Högsäsong är mellan juli - augusti då priserna är högre och det är mycket turister här.
Vattentemperturen varierar mycket under året. Från februari till mars med ner till 15 grader och på sensommaren och hösten ända upp till mellan 28 - 30 grader.

Ghajn Tuffieha Bay, dykresor till Malta med phtravel.se  Blue Lagoon, dykresor till Malta och Gozo med phtravel.se

Att dyka på Malta är enkelt då du når de flesta platserna från land och vare sig du dyker på egen hand eller organiserat är det sällan långa ytsim men undantag finns och till vissa platser krävs båt. Kring Malta och de mindre öarna Gozo och Comino har man sänkt eller det har sjunkit många båtar och dessa vrak med den rådande goda sikten är en populär destination för vrakdykarna.

Det marina livet som du vanligen ser är bäst på öarna Comino och Gozo och arter du kan se är tex, rörmaskar, havsaborrar i olika storlekar, barracuda, sjöhästar, nakensnäckor, bläckfisk, maneter, läppfiskar, skorpionfisk, muränor och flying gurnards.

Vackra klippformationer och enklare grottor finns också och ljusspelet över de kala klipporna när solen lyser över eller genom håligheter kan vara mycket vackert.
För dig som vill komma iväg och uppleva bra sikt är Malta/Gozo en mycket trevlig destination som även uppe på land erbjuder många sevärdheter och en intressant historia och goda möjligheter till sol och bad.

 

Mer om resor till Malta
seashell
Boende