Belize

Belize, före detta Brittiska Honduras, är omtalat i dykkretsar och erbjuder några av Karibiens bättre dykplatser. Det så kallade Blue Hole som "upptäcktes" av Jaques Cousteau under 1970-talet har sedan dess lockat mängder med dykare genom åren liksom Turneffe island och Lighthouse reef.

Dykresor till Belize med phtravel.se
Klicka på kartan så kommer du till google maps

Bästa tid på året för resor till Belize är från december till juli, därefter tar den karibiska orkansäsongen vid och det kan bli mycket blött och blåsigt.

Vattentemperaturen varierar mellan 25 - 30 grader året runt och sikten är generellt bra, allra bäst är det när du kommer ut en bit från kusten, upp till 40 meter sikt är inte ovanligt. Det stora korallrevet som löper utanför Belizes kust bjuder på ett mycket rikt marint liv och du kan se till exempel sköterskehajar, örnrockor, sköldpaddor, kräftdjur men även mycket mindre fisk och liv på macronivå.

Dykresor till Belize med phtravel.se

Vid Blue Hole är det erkänt vanligt att få simma med både karibisk revhaj och tjurhaj men även silkeshaj och ibland till och med tigerhaj förekommer även om det inte är så vanligt. Valhaj däremot är ganska vanligt särskilt under våren och dessa kommer du lättast i kontakt med genom att åka med på en liveaboard (dykkryssning) men även från några av de yttre och sydligare resorterna så erbjuds valhajsturer på dagsbasis under säsong.

Lokal tid i Belize, Belmopan: