Bonaire

Bonaire brukar ibland liknas vid världens största Liveaboard!
Bonaire går ofta, med all rätt, under namnet "Divers Paradise" och det här är verkligen ett riktigt dykparadis, oavsett vilken erfarenhet du har så kommer du att hitta bra och lätt tillgängliga dykplatser i riklig mängd.

Dykresor till Bonaire med phtravel.se
Klicka på kartan så kommer du till google maps

Drygt ett femtiotal dykplatser är namngivna och utmärkta med vägvisning men du kan i princip dyka varhelst Du hittar ett ställe med möjlighet att gå i vattnet.

En av de mest populära dykplatserna är vraket Hilma Hooker, ett 74 meter långt fartyg som sjönk 1984 och som ligger på ett maxdjup om cirka 35 meter.
Alla dykplatser på Bonaire ligger inom cirka 30 minuters resväg med bil. I ditt dykpaket rekommenderar vi att du hyr bil så att du kan lasta in dykutrustningen och åka dit du känner för stunden.

Bläckfisk på dykresa till Bonaire med phtravel.se

Båtdyk går att förboka eller boka på plats. Möjligheten till mer dykning för pengarna går knappast att få någonstans i världen och dessutom på ett mer lättillgängligt sätt än vad de flesta andra resmål i världen kan erbjuda.

Bonaire är en destination du kan åka till året runt och ön ligger söder om det man i dagligt tal kallar "orkanbältet". Bonaire har dock drabbats vid ett par tillfällen och det inträffar under den typiska karibiska orkansäsongen september - oktober. September är annars varmast och då är det i regel bäst sikt i vattnet. Regn förekommer i huvudsak under perioden november - början av december. December - april är högsäsong då vädret i regel är som mest stabilt.

Dykresor till Bonaire med phtravel.se

Under fullmåne i september och oktober förökar sig korallerna och det är ett skådespel som är svårt att beskriva men som kan upplevas på reven särskilt på kvällar och nätter. Vill du vara med och uppleva detta så boka i god tid. Samtidigt är det många fiskar som förökar sig och till exempel kan de randiga frökenfiskarna eller "Sergeant Majors" upplevas som smått aggresiva då de vaktar sina stora lilafärgade "romkakor".

Sergeantmajor frökenfisk vaktar sina ägg, dykresor till Bonaire med phtravel.se

För dig som vill dyka mycket eller för er som vill ha enkel och bekväm dykning från land i mindre eller större grupper är Bonaire en fantastisk destination och för dig som vill utvecklas som fotograf finns här unika möjligheter då du lätt kan "ta om" samma bild flera gånger eftersom du styr helt och hållet var du ska dyka.
Bonaire är verkligen "Divers Paradise"