Röda Havet

Ett av de mindre världshaven där det går liveaboarder. Havet omges av flera populära destinationer för dykare och eftersom det är vårt närmaste korallhav så lockar det många turister från framförallt hela Europa.

Dykresor och liveaboarder till Röda Havet med phtravel.se
Klicka på kartan så kommer du till google maps

De länder som har kuststräcka mot Röda havet är Egypten, Jordanien, Israel, Saudiarabien, Sudan, Eritrea, Djibouti och Yemen.

Det marina livet är stort och på flera håll mycket artrikt medan andra platser tyvärr har fått stryka på foten och är väldigt slitna på grund av att det är så pass mycket turister och på vissa platser är korallerna tyvärr helt borta. I röda havet kan du uppleva allt från nakensnäckor och små putsarräkor, många olika vrak och även stora djur som tex hammarhaj, tigerhaj, valhaj, mantor, rävhajar och ocenic whitetip shark.

OBS! Vi säljer i dagsläget inte resor till Saudiarabien och Jemen dels på grund av Utrikesdepartementets generella avrådan från resor till dessa länder samt att flera vanliga reseförsäkringar inte gäller för paketresor till länder som UD avråder från att resa till.

UD om Saudiarabien:
http://www.swedenabroad.com/Page____30438.aspx

UD om Jemen:
http://www.swedenabroad.com/Page____62839.aspx


Det går rent tekniskt att teckna en försäkring men om något händer och det framkommer att skadan inträffat i områden med UDs avrådan så gäller inte de flesta av de reseförsäkringar som finns, se exempel nedan.

Gouda Reseförsäkringar - går ej att teckna
http://gouda-rf.se/page1187.aspx

Europeiska - går ej att teckna
http://www.europeiska.se/sv/Privat/infor-resan/Krigsriskomraden/

Header

Logga in

Logga in för att få information om din bokade resa.

Nyhetsbrev