Nautilus Explorer, Guadalupe (San Benito)       

Utanför Mexikos stilla havskust en bra bit ut i havet ligger den lilla ön Guadalupe och hit åker Nautilus Explorer under säsong för att du ska kunna uppleva den stora vita hajen. Här är du ute i flera dagar för att se just dessa djur. Här upplever du världens troligen bästa vithajsdykning med bra sikt, ofta flera hajar åt gången och ingen chumning. Hajarna finns här naturligt och det har hänt att upp till fem-sex hajar samtidigt kretsar kring buren.   

Läs mer: Dykresa och liveaboard i Mexico Guadalupe Nautilus Explorer med phtravel.se

Sea Escape Guadalupe       

Sea Escape åker under några månader om året till ön Guadalupe utanför Mexikos stillahavskust och här har du världens kanske bästa förutsättningar att se vithaj. Här har du i regel 20 - 35 meter sikt och ofta kommer hajarna ända fram till buren utan att man chummar och det gör att hajarna beter sig mer normalt och är lugnare. Ofta har du två - tre hajar samtidigt men det kan gå upp till fyra till sex om du har lite tur.

Läs mer: Dykresa och liveaboard i Mexico Guadalupe Sea Escape med phtravel.se

Solmar V, Guadalupe       

Världens troligen bästa vithajsdykning hittar du här vid den lilla ön Guadalupe utanför Mexikos kust mot stilla havet. Solmar V som normalt tar upp till 22 dykare kör hit under säsong men man reducerar antalet dykare till max 16. Detta för att undvika stress och för mycket folk och öka chanserna att få se bra och med två burar där det får plats fyra personer så roterar man på en timme. Det vill säga det är många timmar i vattnet varje dag. Det är inte ovanligt med 20-35 meter sikt minst och här mitt i fisksoppan (mycket fisk inte chumning) så ser du ofta minst tre vithajar samtidigt ibland fler.

Läs mer: Dykresa och liveaboard i Mexico Guadalupe Solmar V med phtravel.se

Nautilus Explorer, Socorro       

En av många betraktat som en av världens bästa liveaboarder. Nautilus explorer åker till några mycket speciella områden längs med den nordamerikanska västkusten med platser allt från Alaska under sommaren till vintrar i de varma haven kring Mexicos yttre öar. Socorro Island som tillhör Islas Revillagigedos är känt framförallt för sina stora mantor men även delfiner och en del mindre hajar.

Läs mer: Dykresa och liveaboard i Mexico Socorro Nautilus med phtravel.se

Sea Escape, Socorro       

Sea Escape har sin hemmhamn hos Club Cantamar och erbjuder kryssningar kring den kaliforniska halvön till några olika destinationer beroende på säsong. Socorro Island som tillhör Islas Revillagigedos är känt framförallt för sina stora mantor men även delfiner och en del mindre hajar. Sikten här är många gånger fantastisk och Socorro brukar ibland kallas för Mexikos eget lilla galapagos.

Läs mer: Dykresa och liveaboard i Mexico Socorro Sea Escape med phtravel.se

Solmar V, Socorro       

En fantastiskt fin liveaboard som byter område att dyka i allteftersom beroende på vad årstiden medger. Du som vill dyka med stora fiskar i Stilla Havet har här tillgång till flera spännande destinationer.
Socorro Island som tillhör Islas Revillagigedos är känt framförallt för sina stora mantor men även delfiner och en del mindre hajar. 

Läs mer: Dykresa och liveaboard i Mexico Socorro Solmar med phtravel.se

Header

Resmål i Nordamerika

Nyhetsbrev