Chertan

Liveaboard Chertan, dykresor med dykkryssningar till Papua Nyea Guinea

Kryssningarna utgår från Milne Bay och man dyker i lite olika områden under året så även om du sett ett område så innebär det inte att du sett PNG. Dykningen är mycket varierande och kan erbjuda allt från hammarhaj, valhaj, manta, valar, oceanic whitetip och delfiner till ett macroliv som kanske är det bästa i världen med pygmesjöhästar, ghost pipefish, bläckfiskar, maskdjur, nässeldjur och kräftdjur som ännu inte har blivit namngivna för vetenskapen.

Du kan ligga på en dykplats där du bara tittar på djur som är mindre än 10 centimeter på bara några meters djup och helt plötsligt kan delfiner eller valar komma förbi dig på bara några meters håll för att leka eller skrubba magen i gruset på det grunda vattnet. Du kan ligga och titta på mantor på en cleaningstation och helt plötsligt kommer en hairy eller blueringed octopus krypande på botten framför dig. Kontrasterna är stora och dykningen minnessvärd.

Självklart ska du passa på att göra små avstickare i land när det erbjuds. Besök i små byar, dödskallegrottor, bada i vattenfall eller titta på vulkaniska källor. Allt kan hända. Kombinera gärna med någon vecka i land om du har tid. Människorna i PNG är minnesvärda.

Header

Logga in

Logga in för att få information om din bokade resa.

Nyhetsbrev