Yap

Yap är en liten ö i den Mikronesiska federationen och är i dykkretsar världsberömd för sin stora population av mantor. Inne i Miilkanalen samlas mängder av mantor och så många som 20 - 25 stycken samtidigt kan komma i parad efter varandra.

Dykresor till Yap med phtravel.se
Klicka på kartan så kommer du till google maps

I området kring Yap finns normalt cirka 100 mantor men under december till april är det ofta upp till det tredubbla antalet. En underbar plats alltså för dykresor och härlig dykning i övrigt också.

Perioden november - augusti anses normalt vara bästa tiden att åka hit då havet är lite lugnare och mindre regn faller. Övriga tider kan det blåsa även om det fullt möjligt att åka hit för dykning året runt. Temperaturen i havet ligger stadigt kring 25 - 28 grader och i luften är det nästan alltid kring de 30. Sikten är ofta mycket bra och kan gå upp till 30 - 40 meter även om 25 - 30 meter är mer normalt.

Dykresor till Yap med phtravel.se. Yapesiska stenpengar

Förutom mantorna så erbjuder dykningen rev med väggdykning och gott om fisk. En dykresa hit tar lite tid men vi ordnar detta till dig naturligtvis så du får en härlig resa.
Yap är även känt för sina stora stenmynt som man kan hitta på olika platser i landet annars finns inte så jättemycket att se och göra på den här lilla ön. Kombinera gärna med Palau eller för dig som gillar vrakdykning med ön Chuuk. Även Filippinerna är en utmärkt kombination.