Colombia

Världens 25e största land till ytan och ett land som är mycket rikt på naturtillgångar. Ändå anses det vara ett av världens fattigaste länder där nära hälften av befolkningen lever av jordbruk och många är interna flyktingar i sitt eget land på grund av starka interna oroligheter. Landet är mer än 2½ gånger så stort som Sverige till ytan och mer än 3½ gånger Norges yta och endast drygt 2 % av ytan är uppodlad.

Dykresor till Malpelo i Colombia med phtravel.se
Klicka på kartan så kommer du till google maps - Lokal tid i Bogotá:  

Kust finns mot såväl den karibiska delen av Atlanten som mot Stilla havet. Dykning går att uppbåda på flera av de små öarna i de varma karibiska vattnen som till exempel San Andres och Providencia som ligger upp mot den nicaraguanska östkusten. Även utmed stillahavskusten finns dykning men den verkliga juvelen är den lilla klippön Malpelo drygt 40 mil ut i havet och dit du endast kommer med liveaboard och det krävs tillstånd att få komma hit.

Dykresor till Malpelo med phtravel.se

Malpelo, som bara är en knappt halv kvadratkilometer stor, utgör det tredje hörnet i Stilla havets gyllene triangel (Cocos, Galapagos, Malpelo) och här finns det i regel gott om stor fisk. Många arter av haj, valar och enorma mängder fisk. Tyvärr har hajfisket hittat även hit och sen ön gjordes till naturreservat 1986 finns här en liten colombiansk armégarnison som har till uppgift att bevaka nationalparken.
Sedan 2006 finns ön med på UNESCOs världsarvslista.

Mer om resor till Colombia
yemaya
Liveaboarder i Colombia

Header

Nyhetsbrev