Galapagos Sky

Liveaboard Galapagos Sky, dykresor med dykkryssningar till Galapagos, Ecuador

Galapagosöarna ! - namnet förpliktigar och det uppfyller det mesta av det man föreställer sig. Det är den enda platsen i  världen där du nästan säkert kommer att få se stim av hammarhaj och flera valhajar under dykning. Valhajar erbjuds på många platser men då är det ofta snorkling som gäller.

Vid de norra öarna Wolf och Darwin är det nästan dagligen man ser just stim av hammarhaj och på det mängder av Galapagoshaj. Vid Darwin under säsong är det nästan säker att du ser valhaj. Att du sen har en massa annan haj, mantor, mobulas, örnrockor och delfiner framför näsan räknas inte..... en oerhört stark och märklig upplevelse som är svår att förstå.

De inre öarna erbjuder även de mycket bra dykning med massor av haj, rockor och fisk men de är de norra öarna som verkligen ska upplevas. Då det är så få båtar som får och kan gå dit så är efterfrågan stor. Rekommendation är att boka minst ett och ett halvt eller helst två år i förväg för att kunna få plats. Det är enorm efterfrågan på att komma dit. Även om övriga Galapagos är fantastiskt så är det inte samma !

 

Veckan avslutas i regel med ett besök till Charles Darwin research station och middag i land och efter en vecka är det svårt att smälta alla intryck. Du kommer att behöva minst en natt i Ecuador före och efter avresa för att säkert hinna med flyg tillbaka. Kombinera med några dagar på Galapagos i land eller varför inte lite tropisk dykning på Bonaire !

Header

Logga in

Logga in för att få information om din bokade resa.

Nyhetsbrev