Dykresa med vrakdykning Truk Lagoon (Chuuk)

Världens kanske mest omtalade vrakdykning hittar du i Mikronesien. Om den är bäst låter vi vara osagt men den är bra. Tänk dig att glida omkring på flera 100 meter långa fartyg från andra världskriget omgiven av ett fåtal dykare, lite hajar och rockor och med sikt på kanske över 40 - 50 meter.

Hit kommer du genom att flyga till Manila i Filippinerna och sen vidare via Guam till Weno som är huvudstad i Chuuk State. Därefter en transfer till vår liveaboard Truk Master. Här kommer du att bo och dyka i totalt 07 nätter.

trukmasterboat

chuuk04
Bild av Henrik Jonsson

Det är inte bara vrakdykning som erbjuds utan några platser är riktigt bra för att se lite större fiskar och då främst revhajar men även andra hajar och stora rockor brukar också visa upp sig på några av dykplatserna.
För dig som vill dyka med dubbelflaskor är det möjligt mot tillägg - boka i förväg, betala på plats, Möjlighet att dyka med Rebreather och med Nitrox är också möjligt mot tillägg.

chuuk02
Bild av Henrik Jonsson

Gillar du vrak så är det här en drömdestination och vi säger: "passa på nu medan det finns kvar". Det är tyvärr populärt att plocka saker från vraken och ta med sig upp till ytan och många saker finns idag till försäljning på internet. Med andra ord, passa på att åka hit medan det fortfarande är bra och möjligt att se detaljerna på plats.

Det finns inget minimiantalresenärer på denna resa, är du ensam resenär så ordnar vi det ändå. Det går även att åka hit på andra tider av året med samma eller liknande upplägg. Med på är Michael Wolhardt som är en erfaren resenär och har besökt Truk flera gånger tidigare. För dessa datum har vi maximalt 16 personer.

Datum:

06 november 2022
Avresa

07 november
Ankomst Manila

08 november
Flyg till Truk Lagoon

09 - 16 november
07 nätter omboprd på Truk Master inklusive helpension och dykning

chuuk03
Bild av Henrik Jonsson

17 november
Sista dykdagarn

18 - 19 november
01 natt på Blue Lagoon Resort

19 november
Transfer till flygplats och flyg till Manila pch åter till Skandinavien

19 - 20 november
Övernattning i Manila eller Guam beroende på flygets tider

21 november
Åter i skandinavien

Prisidé från SEK 74.995:-

chuuk05
Bild av Henrik Jonsson

(Pris är beräknat på priser tillgängliga för flygstolar i lägsta prisklass i september 2021
Vi reserverar oss för prisändringar, valutakursändringar och tillgång till platser och flygstolar.
Priset är baserat på valutakurser i september 2021 och tillgängliga priser på Chuuk för 2022 och kommer att justeras vid slutfakturering

Tillkommer på plats: Chuuk dive permit (för närvarande 50 USD/person och år), övriga måltider, eventuell dricks, hyra av utrustning, gasfyllningar förutom vanlig luft samt egen shopping.

tmisland

Självklart går det att ändra flygdatum efter önskemål och lägga till extra dagar mot tillägg.

< Länk till bok med fler bilder från Chuuk - fotograf Henrik Jonsson >

Header

Nyhetsbrev