Dykning i underbara Filippinerna (Leyte & Malapascua), mars )påsk) 2023
5 platser kvar!

sogod

Södra Leyte ligger i de östra delarna av Filippinerna och här är ännu inte så utbyggt för dykning och massturismen har ännu inte hittat hit. Området kring Sogod Bay är känt för valhajar och här ses även andra broskfiskar regelbundet som manta, hammarhaj, revhajar och mängder av annan fisk. Resorten är enkel men funktionell och bra mat.  Dykningen är det som är fokus på på den här resan men självklart ska vi göra en utflykt på land någon dag, det hör ju till. Den turen planerar vi på plats.

filippinerna1Sboc

Härliga rev med ett rikt marint liv, frogfish, kräftdjur, pipefish, plattmaskar, nakensnäckor, bläckfiskar, koraller och mängder av annat smått och udda för dig som fotograferar och gillar att titta på konstiga djur men även traditionell revdykning och så möjlighet att se valhaj. Dessa passerar ofta vid en forskningsstation i närheten och om man ser dem så försöker vi så klart att åka dit och få se dem också. Bokas och betalas på plats och förutsätter minst fyra personer. Även hammarhaj ses ibland och stim med fisk som tonfisk och barracuda förgyller ofta dykplatserna eller varför inte titta på någon av de sköldpaddor som ofta ses här när de betar på reven.

sbwssbvr

Dykningen sker från en traditionell filippinsk bangkabåt och är enkel. Tank och vikter ingår och vi har bokat upp 12 dyk i förväg, varav 2 nattdyk. Nitrox ingår här också. Mer dykning går så klart att boka på plats. En dykfri dag behöver inte spenderas på stranden utan möjlighet finns att ta en tur ut i djungeln och varför inte hoppa ner och bada i något vattenfall och svalka av dig ute i det vilda.  En av världens vackraste korallväggar finns här vid dykplatsen Napantao, ren magi!

sbbtsbdj

Måltider ingår inte på resorten utan man beställer sin mat själv på plats. (Frukost ingår).  En natt i Manilla innan Inrikesflyget från Manila till Tacloban t/r ingår och sen är det ca 3 timmar biltransfer till resorten.

Norr om Cebu i centrala Filippinerna ligger den härliga lilla ön Malapascua som är känt för sina rävhajar. På engelska thresher sharks. Här hittar du en fin strand och dykningen är bra och varierande. Väggdykning, grottor, korallträdgårdar och makrodykning på sandbottnar och mycket mer. Här kan nästan vad som helst dyka upp men självklart ska du upp minst en tidig morgon för att få dyka med rävhajar. Det är nästan garanti att se dem och ibland kommer även mantor, tigerhaj och andra stora fiskar in vid det här speciella revet.

Det är också mycket smått smått smått även om korallerna är fina på många ställen. Här finns möjlighet att se olika nudingar, plattmaskar och kräftdjur men även skölpdaddor, tonfisk och annat lite större ses också ibland. Gillar du små pygmesjöhästar eller bläckfisk är det här en riktigt bra plats också.


Preliminärt schema 2023

22 mars
Avresa

23 mars
ankomst till Cebu och incheckning på hotell

23-24 mars
1 natt del i dubbelrum inklusive frukost

24 mars
Transfer till Malapascua

24 - 31 mars
07 nätter i dubbelrum inklusive helpension
Förbokat 12 dyk inklusive två nattdyk, tank, vikter, båt och guide

31 mars
Transfer till flygplats
Flyg till Tacloban
Möte med bil- och båttransfer till Sogod Bay Scuba resort i Södra Leyte

31 mars - 08 april
08 nätter del i dubbelrum inklusive frukost
12 dyk förbokat inkl två nattdyk , fler går att köpa plats, inklusive tank, vikter, nitrox, båt och guide
(Sista dagen får vi vara med och plantera koraller och lära oss mer om resortens försök att hjälpa reven)

08 april
Transfer tidig morgon till flygplats
Flyg till Cebu och flyg vidare hem till Skandinavien

09 april (söndag)
Åter i Skandinavien

Prisidé från 36.895:- inklusive internationellt och inrikes flyg

Tillkommer: Egen shopping, ev hyra av utrustning (12 L flaskor ingår), ev dricks.
Eventuella tilläggsprogram, marinparksavgifter och längre turer. Övriga måltider samt eventuelll extra vikt på flyg
(20 kg ingår på inrikesflyget - mer går att köpa till på flygplatsen eller vid bokning och betalning av flygbiljetten vilket är billigare) - cirka 50:- / 10 kg enkel väg

Vi reserverar oss för ändringar av valutakurser, priser eller tillgång till plats hos flygbolagen i lägsta prisklass.
Endast slutbetalat arrangemang garanterar ett fast pris. Boka tidigt för bäst pris med flyg!

Förslag, förläng resan i Filippinerna enligt eget önskemål, tex några dagar  i Anilao, Bohol, Moalboal, Dauin eller annat ställe
eller gör stopp i en storstad på vägen dit eller hem, till exempel, Kuala Lumpur, Hongkong, Bangkok, Singapore.
Självklart hjälper vi till med detta för dig som önskar och även med internationellt flyg.


Åk med på en spännande dykresa till områden som ännu inte besöks av så många dykare.

Header

Nyhetsbrev