Dykning i det "okända" Filippinerna (Leyte & Romblon), mars )påsk) 2023
7 platser kvar!

sogod

Södra Leyte ligger i de östra delarna av Filippinerna och här är ännu inte så utbyggt för dykning och massturismen har ännu inte hittat hit. Området kring Sogod Bay är känt för valhajar och här ses även andra broskfiskar regelbundet som manta, hammarhaj, revhajar och mängder av annan fisk. Resorten är enkel men funktionell och bra mat.  Dykningen är det som är fokus på på den här resan men självklart ska vi göra en utflykt på land någon dag, det hör ju till. Den turen planerar vi på plats.

filippinerna1Sboc

Härliga rev med ett rikt marint liv, frogfish, kräftdjur, pipefish, plattmaskar, nakensnäckor, bläckfiskar, koraller och mängder av annat smått och udda för dig som fotograferar och gillar att titta på konstiga djur men även traditionell revdykning och så möjlighet att se valhaj. Dessa passerar ofta vid en forskningsstation i närheten och om man ser dem så försöker vi så klart att åka dit och få se dem också. Bokas och betalas på plats och förutsätter minst fyra personer. Även hammarhaj ses ibland och stim med fisk som tonfisk och barracuda förgyller ofta dykplatserna eller varför inte titta på någon av de sköldpaddor som ofta ses här när de betar på reven.

sbwssbvr

Dykningen sker från en traditionell filippinsk bangkabåt och är enkel. Tank och vikter ingår och vi har bokat upp 12 dyk i förväg, varav 2 nattdyk. Nitrox ingår här också. Mer dykning går så klart att boka på plats. En dykfri dag behöver inte spenderas på stranden utan möjlighet finns att ta en tur ut i djungeln och varför inte hoppa ner och bada i något vattenfall och svalka av dig ute i det vilda.  En av världens vackraste korallväggar finns här vid dykplatsen Napantao, ren magi!

sbbtsbdj

Måltider ingår inte på resorten utan man beställer sin mat själv på plats. (Frukost ingår).  En natt i Manilla innan Inrikesflyget från Manila till Tacloban t/r ingår och sen är det ca 3 timmar biltransfer till resorten.

Nordost om den omtalade Boracay ligger den lilla ön Romblon. En ö som sista åren dykt upp i många stora internationella dykmagasin och omnämnt som ett riktigt dykmecka för främst UV-fotografer som vill se och fotografera udda och spektakulära arter. Max 12 platser finns och boendet är i deluxe dubbel/trippelrum inklusive helpension. 12 dyk är förbokade inklusive 2 nattdyk och det går att boka upp mer dykning på plats.

Romblon är en liten provins med flera öar där Romblon Romblon de sista åren alltså blivit ett makromekka och resorten här är förvisso enkel men härlig mat och skön avkoppling och sen då dykning som erbjuder djurarter man sällan ser på andra platser men det är mycket smått smått smått även om korallerna är fina på många ställen. Här finns även möjlighet till black water diving och bonfire dives om vädret är gynnsamt med möjlighet att se och fotografera märkliga djur som kommer in på natten. Skölpdaddor, tonfisk och annat lite större ses också ibland.

Romblon1


Dykplatserna kring ön är kända för udda och märkliga arter av nudingar men även pygmesjöhästar, håriga räkor och massor av annat skoj. Självklart också fisk, rev och skön avkoppling mellan dyken. Inrikesflyg från Manila till Romblon och 1,5-2 timmars båttransfer ingår i resan samt en natt hotell i Manila innan 7 nätter på Romblon och Three P resort startar. Du som är lite äventyrlig och gillar att fotografera och dyka så är det här en fantastisk möjlighet och utmaning och har du inte sett dessa ställen i Filippinerna så har du missat något.


Preliminärt schema 2023

22 mars
Avresa

23 mars
ankomst till Manila och incheckning på Belmont hotell

23-24 mars
1 natt del i dubbelrum inklusive frukost

24 mars
Taxi till flygplats tidigt tidigt på morgonen
Flyg till Tablas och transfer med bil och båt till Romblon och Three P resort

24 - 31 mars
07 nätter i dubbelrum inklusive helpension
Förbokat 12 dyk inklusive två nattdyk, tank, vikter, båt och guide

31 mars
Transfer till flygplats
Flyg till Manila
Taxi till hotell 

31 mars - 01 april
1 natt del i dubbelrum inklusive frukost

01 april
Taxi till flygplats och flyg till Tacloban (dagtid)
Möte med bil- och båttransfer till Sogod Bay Scuba resort i Södra Leyte

01 - 08 april
07 nätter del i dubbelrum inklusive frukost
12 dyk förbokat inkl två nattdyk , fler går att köpa plats, inklusive tank, vikter, nitrox, båt och guide
(Sista dagen får vi vara med och plantera koraller och lära oss mer om resortens försök att hjälpa reven)

08 april
Transfer till flygplats
Flyg till Manila och flyg vidare hem till Skandinavien

09 april (söndag)
Åter i Skandinavien

Prisidé från 35.895:- inklusive internationellt och inrikes flyg

Tillkommer: Egen shopping, ev hyra av utrustning (12 L flaskor ingår), ev dricks, taxi i Manila.
Eventuella tilläggsprogram, marinparksavgifter och längre turer. Övriga måltider samt eventuelll extra vikt på flyg
(20 kg ingår på inrikesflyget - mer går att köpa till på flygplatsen eller vid bokning och betalning av flygbiljetten vilket är billigare) - cirka 50:- / 10 kg enkel väg

Vi reserverar oss för ändringar av valutakurser, priser eller tillgång till plats hos flygbolagen i lägsta prisklass.
Endast slutbetalat arrangemang garanterar ett fast pris. Boka tidigt för bäst pris med flyg!

Förslag, förläng resan i Filippinerna enligt eget önskemål, tex några dagar  i Anilao, Bohol, Moalboal, Dauin eller annat ställe
eller gör stopp i en storstad på vägen dit eller hem, till exempel, Kuala Lumpur, Hongkong, Bangkok, Singapore.
Självklart hjälper vi till med detta för dig som önskar och även med internationellt flyg.


Åk med på en spännande dykresa till områden som ännu inte besöks av så många dykare.

Header

Nyhetsbrev