Härliga Filippinerna (Malapascua & Södra Leyte), mars )påsk) 2023
5 platser kvar!

sogod

Södra Leyte ligger i de östra delarna av Filippinerna och här är ännu inte så utbyggt för dykning och massturismen har ännu inte hittat hit. Området kring Sogod Bay är känt för valhajar och här ses även andra broskfiskar regelbundet som manta, hammarhaj, revhajar och mängder av annan fisk. Lite tur krävs såklart men det händer. Resorten är enkel men funktionell och bra mat.  Dykningen är det som är fokus på på den här resan men självklart ska vi göra en utflykt på land någon dag, det hör ju till. Den turen planerar vi på plats.

filippinerna1Sboc

Härliga rev med ett rikt marint liv, frogfish, kräftdjur, pipefish, plattmaskar, nakensnäckor, bläckfiskar, koraller och mängder av annat smått och udda för dig som fotograferar och gillar att titta på konstiga djur men även traditionell revdykning och så möjlighet att se valhaj. Dessa passerar ofta vid en forskningsstation i närheten och om man ser dem så försöker vi så klart att åka dit och få se dem också. Åka ut till valhajarna bokas och betalas på plats och förutsätter minst fyra personer. Även hammarhaj ses ibland (tur krävs)och stim med fisk som tonfisk och barracuda förgyller ibland dykplatserna eller varför inte titta på någon av de sköldpaddor som ofta ses här när de betar på reven.

sbwssbvr

Dykningen sker från en traditionell filippinsk bangkabåt och är enkel. Tank och vikter ingår och vi har bokat upp 12 dyk i förväg, varav 2 nattdyk. Nitrox ingår här också. Mer dykning går så klart att boka på plats. En dykfri dag behöver inte spenderas på stranden utan möjlighet finns att ta en tur ut i djungeln och varför inte hoppa ner och bada i något vattenfall och svalka av dig ute i det vilda.  En av kanske världens vackraste korallväggar finns här vid dykplatsen Napantao, ren magi. Det är sådär man önskar att det alltid såg ut i havet med friska, levande koraller och mängder med fisk.

sbbtsbdj

Måltider ingår inte på resorten utan man beställer sin mat själv på plats. (Frukost ingår).  En natt i Cebu ingår innan vi åker till den lilla ön Malapascua.

I de norra delarna av Cebu ligger den härliga lilla ön Malapascua som främst är känd för sina rävhajar. Det är en av få platser i världen där det är lätt att se de här fantastiska djuren på nära håll på djup som går att dyka på. Boendet är i deluxe dubbel inklusive frukost. 12 dyk är förbokade inklusive 2 nattdyk och det går att boka upp mer dykning på plats.

Malapascua är en liten ö med en härlig vit strand och erbjuder varierad dykning skön avkoppling på dagar och kvällar när du inte dyker


Dykplatserna kring ön är kända för udda och märkliga arter av nudingar men även pygmesjöhästar, håriga räkor och massor av annat skoj. Självklart också fisk, rev och skön avkoppling mellan dyken. Inrikesflyg från Manila till Romblon och 1,5-2 timmars båttransfer ingår i resan samt en natt hotell i Manila innan 7 nätter på Romblon och Three P resort startar. Du som är lite äventyrlig och gillar att fotografera och dyka så är det här en fantastisk möjlighet och utmaning och har du inte sett dessa ställen i Filippinerna så har du missat något.


Preliminärt schema 2023

22 mars
Avresa

23 mars
ankomst till Cebu och incheckning på Hotell

23-24 mars
1 natt del i dubbelrum inklusive frukost

24 mars
Transfer till Malapascua och vår resort, normalt drygt 3 timmar med bil och båt

24 - 31 mars
07 nätter i dubbelrum inklusive helpension
Förbokat 12 dyk inklusive två nattdyk, tank, vikter, båt och guide

31 mars
Transfer till flygplats
Flyg till Tacloban
Möte med bil till Sogod Bay Scuba resort i Södra Leyte, normalt cirka 3 timmar

31 mars  - 08 april
08 nätter del i dubbelrum inklusive frukost
12 dyk förbokat inkl två nattdyk , fler går att köpa plats, inklusive tank, vikter, båt och guide
(Sista dagen får vi vara med och plantera koraller och lära oss mer om resortens försök att hjälpa reven)

08 april
Transfer till flygplats
Flyg till Cebu och sen ny incheckning för flyg vidare hem till Skandinavien

09 april (söndag)
Åter i Skandinavien

Prisidé från 36.895:- inklusive internationellt och inrikes flyg

Tillkommer: Egen shopping, ev hyra av utrustning (12 L flaskor ingår), ev dricks
Eventuella tilläggsprogram, marinparksavgifter och längre turer. Övriga måltider samt eventuelll extra vikt på flyg
(30 kg ingår på inrikesflyget - mer går att köpa till på flygplatsen

Vi reserverar oss för ändringar av valutakurser, priser eller tillgång till plats hos flygbolagen i lägsta prisklass.
Endast slutbetalat arrangemang garanterar ett fast pris. Boka tidigt för bäst pris med flyg!

Förslag, förläng resan i Filippinerna enligt eget önskemål, tex några dagar  i Anilao, Bohol, Moalboal, Dauin eller annat ställe
eller gör stopp i en storstad på vägen dit eller hem, till exempel, Kuala Lumpur, Hongkong, Bangkok, Singapore.
Självklart hjälper vi till med detta för dig som önskar och även med internationellt flyg.


Åk med på en spännande dykresa till områden som ännu inte besöks av så många dykare.