Nudingsafari och Macromania i Filippinerna

I oktober 2023 bär det av mot Dauin i Filipperna. Här hittar du en härlig mix av avkoppling, varierande dykning med stort fokus på muckdiving och märkliga critters. Frukost i Filippinerna ingår och 20 dyk är förbokade på plats. Fokus kommer att ligga på att hitta massor av nudingar (nakensnäckor) och chanserna att hitta många olika arter är goda. Dauin anses vara en av de bästa platser för "Macromania" och critterspaning i Filippinerna och chanserna att hitta ett stort antal arter är normalt goda.

Med på resan åker till vår stora glädje Sveriges nudingexpert och marinbiolog Klas Malmberg från Aquatilis som kommer att kunna berätta mycket om dessa fantastiska djur, som en liten bonus kommer även Instititute of Marine Research i Dauin att hålla föredrag om reven i Dauin på plats.
Per som bor i Dauin kommer även att "dra" ut er till ett par olika platser för att äta och uppleva några ytterligare ställen att inta middagar.

KlasM Nudisafari3
Bilderna ovan av Annika Malmberg - Aquatilis

Boendet är enkelt men bra och vi bor i Dauins norra delar, ett av Filippinernas mest populära resmål numera. Boendet ligger vid stranden och i luen lummig trädgård med stor pool och en härlig bar och restaurangdel. Frukost ingår och delat boende i deluxe cottage (6 st) med luftkonditionering eller standard cottage (8 st) med fläkt. Resorten är liten och familjär och antalet rum är begränsat. Här finns en pool och solstolar med plats för avkoppling mellan dyken och tid för semester.

Lunch och och middagar bokar vi själva på plats och någon eller några kvällar kommer Per som bor i Dauin att ta med dig som önskar till några alternativa platser för att äta. Förutom nakensnäckor finns här massor av annat att se så vill du med i gott sällskap och dyka på fina rev, slopes, sandbottnar med gott om mrkliga fiskar och ryggradslösa djur så häng med!!

liquid

Frukost ingår och vi bor direkt vid stranden på Liquid Dumaguete resort med en härlig utsikt över Boholhavet, pool finns och den öppna restaurangdelen och baren är ett naturligt tillhåll för gemenskap.
Ett stort antal dykplatser nås från resorten och det finns även möjlighet att åka till Apo Island, ett populärt dykmål från Dauin som ligger en timme bort. I Dauin är det sällan trångt på dykplatserna utan lugn och ro och lätt att simma omkring också på egen hand. Nakensnäckor och små skojiga kräftdjur hittar du annars lätt här men även massor av märkliga fiskar, bläckfiskar, sköldpaddor, rockor, plattmaskar mm.

Nudisafari Nudisafari2
Bilderna ovan av Annika Malmberg - Aquatilis

Här kommer vi att förutom dyka självklart också göra allt för att identifiera så många arter som vi bara kan.
Som kuriosa så hittade en grupp här nära 300 arter under ett par månader hösten 2021så det borde inte vara omöjligt för oss glada nöjesdykare att hitta många olika på en dryg vecka.

Nudisafari1 Nudisafari11
Bilderna ovan av Klas Malmberg - Aquatilis

Det mesta kretsar kring dykningen här. Vädret i oktober är "normalt" bra och dykningen är erbjuder 27-29 grader, skönt att veta när det börjar bli svalt hemma i Skandinavien.
Vi kommer att åka med ett begränsat antal personer för att nyttja spotters och guider optimalt. 
Lokala spotters från dykcentret har ögon som är vana att hitta små skojiga djur och vi siktar på att hitta en mängd olika nudingar och annat skoj så klart.
Efter dyken kommer vi att sitta och leta och försöka identifiera alla arter som vi hittar och självklart försöker vi hjälpa till med andra djur också.

Nudisafari111 Nudisafari1111
Bilderna ovan av Klas Malmberg - Aquatilis

Du som gillar makroliv och just nudingar har här en unik möjlighet att få se många och olika arter i mycket varierande storlekar. Från spanish dancers på upp till 40 centimeters storlek till små små nakensnäckor som endast är millimeterstora och kräver goda ögon. På plats har vi självklart guider eller spotters till vår hjälp.


Liquidpool Liquidresort


Tänkt program 2023

12 oktober
Avresa

13 oktober
Ankomst till Manila

13-14 oktober
01 natt på Belmont Hotel del i dubbelrum med frukost

14 oktober 
Flyg till Dumaguete och transfer till Dauin ca 35 minuter med bil, beroende på trafik

14 - 24 oktober
09 nätter boende del i dubbelrum inklusive frukost på Liquid Dumaguete resort
20 dyk förbokade inklusive tank, vikter och guide *

liquidbar liquidbeach

24 oktober 
Transfer till flygplats och flyg till Manila. Byte till internationellt flyg och hemresa

25 oktober
Åter i skandinavien

Prisidé *(10 nätter boende enligt ovan + 01 natt i Manila, 20 dyk från 26 995 SEK. **
Internationellt och inrikes flyg och flygskatter samt transfers.
Marinparksavgifter betalas på plats

** - Standard cottage i stället för Deluxe room från 25 795 SEK

Max 16 platser, vi har 6 deluxe rooms och 2 standard cottages tillgängliga.

* Priset är uppdaterat och baserat på tillgängliga priser och valutakurser i maj 2022.
Vi reserverar oss mot ändringar av valutakurser, utländska operatörers ändringar av prislistor
Endast slutbetalt och bekräftat arrangemang garanterar ett fast pris.


Enkelrum mot tilägg, fråga om pris