Dykresor och om våra resmål

P & H Travel & Dive AB (phtravel) erbjuder resor med specialinriktning på dykning men vi arrangerar även andra resor,  flygbiljetter, boenden, transfers och/eller landbaserade program till jordens alla kontinenter. Ofta till betydligt bättre priser än vad du kan finna på internet. Självklart kan vi även ordna en hel del annat också efter dina önskemål såsom djungelprogram, safaris eller liknande, allt efter dina önskemål. Våra paketresor tar dig dörr till dörr och självklart ställer vi garantier enligt resegarantilagen.

Det innebär att det du ser på våra olika sidor bara är en liten liten del av allt vi kan erbjuda dig. Det finns så otroligt mycket mer men det går nog inte att visa allt och vi har även destinationer som vi valt att inte jobba med av olika orsaker. Däremot är vi hela tiden på jakt efter nya upplägg och lösningar och vi kommer att presentera massor av nya destinationer framöver. Det var bara den lilla detaljen med tid...

Vi har noga valt ut olika båtar och boendealternativ baserat på vad som finns tillgängligt och försökt hitta det vi tycker är bra lösningar i olika prisklasser. En majoritet av världens olika länder som har kust mot havet erbjuder också dykning. All dykning är inte "bra" men det är självklart också relativt med vad just du har att jämföra med sedan tidigare. Vissa dykresmål kostar mycket pengar att åka till och om det skall anses billigt eller dyrt är även det relativt till vad var och en har för förutsättningar och preferenser.

Dykresor jorden runt med phtravel.se


All dykning är inte bekväm att åka till men generellt så får du nog "bättre" dykning ju längre du är villig att åka för att komma till riktigt avlägsna platser. Vad som i slutändan blir ditt val och vad du har för kriterier för bra dykning är vår sak att gemensamt försöka hitta för just dig. Alla ställen går inte att åka till när du vill åka, vissa platser kräver planering med upp till ett par års framförhållning. Visst kan det finnas restplatser men många resmål är verkligen fullbokade ett par år i förväg, i synnerhet om det är något speciellt som händer vid en viss tidpunkt.

Att planera sin dykresa blir allt mer viktigt då antalet dykare i världen ökar snabbt. De sista 6 - 7 åren har antalet dykresor i världen ökat med cirka 15 - 20% om året.
Vårt tips är: Försök att glömma charterbolagens sista-minuten erbjudanden, de gäller bara till charterdestinationerna. Vill du komma till mer avlägsna resmål, där den riktigt fina och bra dykningen finns med friska välmående korallrev och ett rikt marint liv eller de häftigaste vraken, är det reguljärflyg som gäller och där är det som regel de billigaste biljetterna som går först, mellan åtta till tolv månader innan avresedatum. Självklart finns avvikelser mot detta men tumregeln är detta.

Vi försöker alltid hitta lösningar som ska passa alla, det måste inte vara lyx för att få bra dykning. Det behöver å andra sidan inte alltid vara dyrt att få bra eller riktigt bra standard heller. Ibland på vissa udda destinationer finns lyx inte ens tillgängligt. I en värld som stressas av allt högre priser och där flyg och datum inte alltid passar alla så gör vi i alla fall ett försök att hitta "rätt" destination och upplägg för just dig och efter just dina önskemål om upplevelser.

Det är lätt att säga att man kan dykresor eller ordna det själv men det är viktigt att även känna till när det är tid att åka till olika platser baserat på väder, politiska situationer, valutakursförändringar, hög- och lågsäsongspriser och mycket annat och framförallt vad det finns att uppleva på plats. Inte bara dykmässigt utan kanske andra upplevelser också. Vi har erfarenheten och kunnandet och du köper vår kompetens för att få en bra resa. Det finns idag ingen annan som har bokat och arrangerat dykresor lika länge som vi i Sverige.

Karibisk revhaj, dykresa till Kuba med phtravel.se

Vi har haft förmånen att se och resa runt i världen under många, många år och vi gör det fortfarande. Vi gillar att kunna hjälpa dig att komma till just din destination och att veta, hoppas och tro att du faktiskt också ska få samma bra och trevliga upplevelse som vi hade vid vårt besök. Vi står för kompetens och hög servicenivå och enormt mycket kunnande. Där andra kallar sig specialister är vi professorer och där vi är specialister har andra inte ens en aning om var på jorden destinationen ligger!

Alla faktorer går inte alltid att påverka men vi vet att vi har gjort vad vi kan för att du ska få en minnesvärd och trevlig resa och skulle det vara något som är knas så vet vi att de vi har valt att samarbeta med är hjälpsamma och kunniga nog för att lösa eventuella problem på plats. Tyvärr händer ibland oförutsedda saker oavsett hur bra man planerat och ibland stämmer inte personkemi vilket också kan ställa till det. Vi vet att det är dina drömmar och pengar som vi "förvaltar" och det är självklart viktigt för oss att du är nöjd med din upplevelse. Är du nöjd med dina resa och upplevelse, tala om det för alla dina vänner, skulle du däremot vara missnöjd med något så tala om det för oss så att vi kan korrigera det.

Sjöstjärna, dykresa till Papua Nya Guinea med phtravel.se

Du är alltid välkommen med dina frågor och funderingar, vi kanske inte kan ge dig exakt rätt lösning då flyg, båtar, priser, datum eller annat inte alltid matchar dina önskemål men vi kommer alltid att ge ett svar som förhoppningsvis ska hjälpa dig rätt och till ett bra beslut angående ditt resande. Vi hoppas att du ska få lika bra eller helst bättre upplevelser än de vi själva haft förmånen att få uppleva runt om i världen och det är just det vi vill försöka förmedla och hjälpa dig med. Och du, vi har sagt det förut och säger det igen, var gärna ute i god tid. Då har vi störst möjlighet att erbjuda den ultimata upplevelsen eller resan.

Du är viktig för oss!