Marsa Nakari

Cirka 4 mil söder om sitt "systercenter" i Shagra ligger Marsa Nakari. Härifrån når du dykplatser som Elphinstone, Abu Dabab - känt för sin dugong, och dolphin house och många andra mycket populära dykplatser. Hammarhaj,vitspetsad oceanhaj, revhajar, valhaj och manta är alla djur som förekommer frekvent och alla har de sin egen säsong. Även tigerhaj och rävhaj kan du få se här om du har tur.

Läs mer: Dykresa till Egypten Marsa Nakari, röda havet med phtravel.se

Marsa Shagra

Marsa Shagra erbjuder dig som dyker enkelt men funktionellt boende. Dykning kan ske direkt från land och du har även möjlighet att åka med på båtturer ut till några av de närbelägna reven en bit ut. Mest känt är kanske Elphinstone som under delar av året erbjuder dykning med stora hajar. Tigerhaj, hammarhaj, stora revhajar, rävhaj och ibland vitspetsad oceanhaj.

Läs mer: Dykresa till Egypten Marsa Shagra, röda havet med phtravel.se

Wadi Lahami

Långt söderut i Egypten ligger Wadi Lahami. Här med Fury Shoals nästan rakt utanför i havet bor du enkelt i tält, huts eller chalets med tillgång till mycket bra dykning. Fyra båtdyk om dagen och helpension ingår i de paket vi erbjuder, varav två dyk per dag är vid just Fury shoals. Här är det ganska vanligt att du ser delfiner men även större hajar och rockor förekommer frekvent. Sikten är ofta väldigt bra och det är gott om fisk och massor av ryggradslösa djur att se.

Läs mer: Dykresa till Egypten Wadi Lahami, röda havet med phtravel.se

Liveaboard Egypten

Den bästa och mesta dykningen i världen får du i regel alltid genom att dyka från båt, en så kallad liveaboard. Du kommer åt platser som är omöjliga att nå från land dit inte alla kan ta sig. Du slipper bära och släpa utrustning och du kommer ut från kusten där sikten generellt är sämre än längre ut i havet.

Konceptet äta, sova, dyka har slagit igenom på många platser i världen och dykkryssningar eller liveaboarder finns i nästan alla jordens hav och i många länder. En annan stor fördel är att du som reser själv inte behöver tänka på de ofta stora enkelrumstillägg som finns på många hotell och dykresorter i världen.

En liveaboard är oftast det ultimata sättet att komma ut och dyka i världen och vi har ett enormt utbud att erbjuda dig för att du ska komma till jordens bästa dykning.

Kika vidare på alla de båtar och destinationer vi erbjuder dykresor till med liveaboard i Egypten


Header

Nyhetsbrev