Asien

Asien är den kontinent som är störst på jorden. Det är dock inte alla länder som erbjuder dykning men i gengäld är den otroligt bra på många håll. Omgivet av Indiska Oceanen, Röda Havet, Medelhavet, Norra Ishavet och Stilla Havet och med flera önationer hittar du världens artrikaste vatten i den här världsdelen.

Dykresor till asien med phtravel.se
Klicka på kartan så kommer du till google maps

Kända dykdestinationer med många tropiska "paradis" som Maldiverna, Filippinerna, Indonesien, Malaysia och Thailand men även dykning i länder som till exempel Japan, Taiwan, Singapore, Kina, Vietnam, Oman, Jordanien, Östtimor, Saudiarabien, Burma och Jemen är möjligt.

Indiska Oceanen är troligen det hav som flest skandinaviska dykare har upplevt av de tropiska korallhaven med framförallt Thailand och Maldiverna som de vanligaste resmålen tillsammans med Röda Havet. Dock erbjuder till exempel Jordanien och Saudiarabien lite mer udda resmål i just röda havet. Burma, Indonesien och Malaysia erbjuder många olika dykmöjligheter i Indiska Oceanen.

Dykresor till Asien med phtravel.se 

Stilla havet är det mest artrika och största havet i världen och vattnen kring Filippinerna och Indonesien är de med absolut störst biologisk mångfald både vad gäller ryggradslösa djur och fiskar och här finns världens i dag kanske finaste och mest välbevarade korallrev.