Pura Vida Dive Resort

puravida

Pura Vida Dive Resort ligger på ön Negros i de centrala delarna av Filippinerna som kallas Visayas. Här har du tillgång till fantastisk vägg- och revdykning ute vid Apo Island eller riktigt bra "muckdiving". Har du tur kan du se allt från smått och lite ovanligt såsom hairy frogfish, mimic- och blåringad bläckfisk, ghost pipefish, pygmésjöhästar till havets stora djur som till exempel valhaj, mantor, rävhaj, revhajar och sköterskehajar samt flera bottenlevande rockor och därtill även sköldpaddor.

Läs mer: Dykresa till Filippinerna Negros Dumaguete Pura Vida med phtravel.se

Ocean Vida Resort

OceanVida

Ocean Vida Resort ligger på ön Malapascua precis norr om Cebu i centrala Visayas. Här bor du precis i närheten av dykcentret och hit åker du för att koppla av, ligga på stranden och naturligtvis dyka. Ön är känd för att du, särskilt tidiga på morgonen kan få se den vackra rävhajen men här finns ofta också mantor och till det en hel del vanlig revdykning med allt från frogfish, sjöhästar och massor av tropiska fiskar.

Läs mer: Dykresa till Filippinerna Malapascua Ocean Vida Resort med phtravel.se

Alona Vida Resort

I området Visayas ligger ön Bohol och det är här på den södra delen vid Alona Beach som resorten Alona Vida ligger. Vita stränder, bland de finaste i Filippinerna och med en ö med massor av spännande upplevelser att erbjuda är detta ett drömresmål. Dykningen i området är mycket bra och här finns till exempel tillgång till den lilla ön Balicasaq som är känd över hela Filippinerna för sina exceptionellt fina rev och sin väggdykning.

Läs mer: Dykresa till Filippinerna Bohol Alona Vida med phtravel.se

Cabilao Beach Resort

På den lilla ön Cabilao strax väster om ön Bohol i centrala Visayas är tempot lugnt. Här gör du ingenting förutom att fokusera på dykning och ta det lugnt. För små grupper som vill ha en resort och en båt för sig själva så är det här ett perfekt ställe. Hit åker du framförallt för att titta på lite mindre djur då det här finns ett fantastiskt macroliv och gillar du nattdyk så finns här många bra platser.

Läs mer: Dykresa till Filippinerna Cabilao Beach Club med phtravel.se

Asia Divers, El Galleon resort

Elgalleon

Asia Divers och El Galleon resort är Filippinernas förmodlgen mest kända resort. Hit har dykare från hela världen kommit i många många år och med sitt lite avskiljda läge vid small lalaguna beach i Puerto Galera så är det inte lika stimmigt som flera andra ställen här. Dykningen är generellt sett väldigt bra med ett rikt makroliv, mängder av ryggradslösa djur men här kan även sköldpaddor, revhajar, stora bläckfiskar och till och med tigerhaj dyka upp. Verde Island cirka en timme bort erbjuder fina koraller och ett rikt marint liv.

Läs mer: Dykresa till Filippinerna och Asia Divers, El Galleon resort i Puerto Galera, Mindoro med PH Travel

Turtle Bay Resort

På ön Cebus västkust strax utanför byn Moalboal ligger en före detta liten fiskeby vid Panagsama beach som numera mest är känt bland dykare och här finner du massor av dykcenter, resorter, enklare boenden och flera restauranger. Här ligger Turtle Bay resort som är en av de bättre resorterna i området och som passar bäst för dig som söker bekvämlighet men ändå vill ha nära till dykningen. Bra dykning med mycket väggdyk och här hittar du både smått och stort, pygmésjöhästar, nakensnäckor och blåringad bläckfisk men även stora djur passerar här regelbundet. Vem vet, det är kanske du som får syn på valhajen.

Läs mer: Dykresa till Filippinerna Cebu Turtle Bay Resort med phtravel.se

Magic Island Resort

Vid Panagsama Beach utanför Moalboal på ön Cebus västkust i centrala Visayas ligger en trevlig resort som heter Magic Island Resort. Dykningen här är bra även vid husrevet och här kan du se allt från det minsta lilla såsom pygmésjöhästar, nakensnäckor och blåringad bläckfisk till stora djur såsom delfiner, pilotvalar, manta, örnrockor och den största fisken av dem alla - valhajen.

Läs mer: Dykresa till Filippinerna Cebu Magic Island med phtravel.se

Sangat Island Dive Resort

I norra Palawan söder om Busuanga ligger en liten ö vid Coron Bay som heter Sangat. Här finns dykresorten Sangat Island Dive Resort där du har nära till de stora vraken som sänktes under andra världskriget och ett bra boende i olika prisklasser och standarder. Hit åker du som gillar stora vrak, de flesta är mellan 100 - 200 meter långa och alla ligger i stort sett på mellan 5 - 40 meters djup.

Läs mer: Dykresa till Filippinerna Palawan Coron Sangat Island Dive Resort med phtravel.se

Discovery Divers Resort

Utanför staden Busuanga på norra Palawan ligger Discovery divers resort. Det är hit du åker om du vill se vrak. Under andra världskriget den 24:e september 1944 sänktes delar av den japanska flottan i dessa vatten och du kan nu på ganska grunda djup få uppleva dessa historiska monument. Många av vraken, totalt 14 stycken är mellan 100 - 200 meter långa och de ligger alla på mellan 5 - 40 meters djup.

Läs mer: Dykresa till Filippinerna Palawan Coron Discovery Divers Resort med phtravel.se

Header

Nyhetsbrev