Zen Resort

Zen Resort är ett mycket trevligt och bra boende och är ett av få boenden som ligger i omedelbar närhet till en av Balis kanske häftigaste dykplatser, PJ (Puri Jati). Här är det muck diving för hela slanten som gäller och en natt här med två dykdagar ger dig möjlighet att upptäcka många vackra och märkliga djur.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Bali Zen Resort med phtravel.se

Scuba Seraya

Scuba Seraya ligger på nordöstra Bali i närheten av ett av Balis mest populära dykmål. Vraket Liberty som torpederades 1942. Efter att ha bogserats till Bali för att repareras så kom man inte längre än till Tulamben och man körde upp fartyget på land. 1963 hade vulkanen här ett utbrott och vraket gled ner i havet och har legat där sen dess. Det är idag täckt av koraller och det kryllar av marint liv.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Bali Scuba Seraya med phtravel.se

Parigata Resort

I Sanur på Balis sydostkust ligger Parigata Resort som bjuder på mycket bra boende. Här bor du i ett av de lugnare områdena men har ändå förutom dykningen tillgång till shopping, sightseeing, uteliv och/eller lugn och ro. Bali är tyvärr ett mycket underskattat dykresmål då det finns oerhört bra dykning på vissa platser, det gäller bara att komma till rätt plats vid rätt tidpunkt då det finns riktigt bra dykning att tillgå.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Bali Parigata Resort med phtravel.se

Mimpi Menjangan

Vid Norvästra Bali ligger en stor marinpark med Menjangan Island som centrum och här hittar du makalöst bra dykning. Här finns rev och vrak och muckdiving som är otroligt bra. Mimic octopus, frogfish, ghost pipefish, pygmésjöhästar med mera är inte ovanligt. Här bor du dessutom otroligt bra och har väldigt bra service och några dagar här förgyller din Balisemester.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Bali Mimpi Menjangan med phtravel.se

Bidadiri "Angel" Island Resort

Precis utanför staden Labuan Bajo på östra Flores ligger den lilla ön Bidadiri - som betyder Ängel - och Angel Island Resort. Här bor du enkelt men funktionellt och har tillgång till dykningen runt framförallt Komodo. Komodo som kanske mest är känt för sina stora varaner men som också vuxit enormt i intresse på grund av sin fantastiska dykning. Fantastiska koraller, muckdiving, haj och manta är det som är mest spektakulärt här och området har blivit mycket populärt med åren.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Flores Angel Island Resort med phtravel.se

Mimpi Tulamben

På Balis mest populära dykplats vid Tulamben på den nordöstra kusten ligger flera resorter. En av dessa är Mimpi som håller hög klass med eget spa och bra dykcenter. Det självklara dykmålet här är vraket Liberty som besöks av måååånga dykare dagligen. I princip är vraket helt sönderslaget även om vissa detaljer kan skönjas. Ändå är det här ett otroligt trevligt dykmål och genom att bo här i Tulamben istället för att göra dagsturer hit från Sanur eller Kuta så kommer du ofta åt att dyka här innan allt för mycket folk kommer upp med dagsturerna. Här finns också enorma mängder med både stora och små fiskar och massor av ryggradslösa djur som kräftdjur och nakensnäckor till exempel.

Läs mer: Dykrea till Indonesien Bali Tulamben Mimpi med phtravel.se

Gazebo Beach Hotel

Bali låter kanske turistigt med mycket folk och visst kan det vara så men vid Sanur Beach finns den lilla resorten Gazebo Beach Hotel och här precis vid stranden kan du få mycket lugn och ro lika väl som att du har nära till shopping, upplevelser och även dykning. Dykningen på Bali är generellt mycket bra även om det finns platser som kan vara lite tråkiga och färglösa. Inte långt från Gazebo (som betyder "lusthus") så finns Crystal Divers som erbjuder utbildning och dagsutfärder över hela Bali. Under säsong så finns goda möjligheter att se till exempel manta och Mola Mola (klumpfisk).

Läs mer: Dykresa till Indonesien Bali Sanur Gazebo Cottages med phtravel.se

Nihiwatu, Sumba

"Best place in the whole world!!…sssshhhh!! Let's all be careful who we share this jewel with!"..…!


Vi chansar och berättar om den här platsen och hoppas den får förbli som den är. I den södra delen av Nusa Tengara på sydvästra Sumba ligger lyxresorten Nihiwatu. Hit åker du kanske inte för en ren dyksemester även om dykningen är väldigt bra. Här är fisklivet mycket rikt och fantastiska korallträdgårdar och stora undervattensberg och de ständigt inkommande vågorna från havet ger skydd åt mängder av fisk.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Sumba Nihiwatu med phtravel.se

Alor Divers

Strax väster om Alor i östra Nusa Tengara, eller små Sundaöarna som de tidigare kallades, på den lilla ön Pantar som ligger mellan de två större öarna Alor och Lembata ligger Alor Divers. Resorten är härligt naturligt inlagd i omgivningen och de få bungalows som finns här är utpridda över stranden. Dykningen så här långt österut är otroligt bra och här kan du hitta det mesta från det minsta till det största. Allt från nakensnäckor, bobtail squid, kräftdjur och pygmésjöhästar till det att man titt som tätt ser knölval, rävhaj, hammarhaj, manta, delfiner, svärdfisk, Mola Mola (klumpfisk) samt massor av revhajar.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Nusa Tengara Alor Divers med phtravel.se

Header

Nyhetsbrev