Maratua Paradise Resort

Utanför den indonesiska delen av Borneo, Kalimantan, ca fyra timmars båtfärd från land ligger den lilla resorten Maratua Paradise Resort. I en del i världen som mest är känd för Sipadan i Malaysia men som här lite längre söderut erbjuder minst lika bra dykning. Mer fisk, större fisk, större variation och ännu längre bort från civilisationen. Här hittar du ett ett riktigt litet paradis fullt med avkoppling och tillgång till fantastiskt bra dykning.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Borneo Maratua med phtravel.se

Nabucco Island Resort

På en liten liten ö vid Maratua Island ligger Nabucco Island Resort. Inbäddad i tropisk grönska där man månat om att inte inverka på naturen då man byggt bungalows och huvudbyggnader. Så bli inte förvånad om det växer ett träd genom altanen. Här hittar du fantastiska rev, mängder med fisk, ofta stora stim med barracuda och tonfisk men även olika sorters hajar och till det massor av spännande macroliv. Grannöarna Sangalaki och Kakaban bjuder på mantor och maneter och spännande resmål.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Borneo Nabucco Island med phtravel.se

Nunukan Island Resort

Vid Maratuaatollens södra spets ligger den lilla Nunukan Island Resort. Här direkt vid bryggan finns dykcentret som erbjuder fantastisk dykning och snorkling direkt från stranden eller bryggan med färggranna och artrika rev. Här finns mängder med fisk, big fish country vid Maratuas huvudö kan ibland bjuda på stora stim med barracudor, hundratals kanske ibland tusentalet fiskar ses här ibland och med dessa även rävhaj, revhajar, silvertip haj, örnrockor, mobulas, manta och hammarhaj kan dyka upp här.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Borneo Nunukan Island med phtravel.se

Derawan Dive Lodge, Tasik Divers     

derawandivelodge100

Tasik Divers tredje dykcenter i Indonesien på ön Derawan erbjuder fantastisk dykning på östra Borneo eller i Kalimantan som det heter här. Väggdykning, strömma vatten, mantor, pygemsjöhästar, manetsjöar och enorma stim med tonfisk och barracudor. Revhajar, sköldpaddor, makrodykning i världsklass och till det härlig avkoppling. För dig som vill bort från de vanliga turistströmmarna så erbjuder den här delen i världen fantastiska dykresor.

Läs mer: Dykresa till Indonesien, Borneo, Kalimantan, Derawan Dive lodge, Tasik Divers med phtravel.se

Header

Nyhetsbrev