RajaAmpat Dive Lodge

RADL

Ön Mansuar ligger mitt i Raja Empat och här ligger resorten Raja Ampat Dive Lodge. En av numera ganska många resorter i området. Standarden är bra men enkel och här erbjuds du världens i särklass friskaste och mest välmående korallrev. Du som söker bra lite mer europiskliknande standard till förhållandevis lågt pris har här ett trevligt alternativ. 

Läs mer: Dykresa till Raja Ampat Dive Lodge, Papua Barat, Indonesien med PH Travel

Dive into Ambon     

Dia pool

Ambon var förr ett fantastiskt litet dykparadis men av politiska orsaker försvann turismen i stort sett. Turismen börjar komma igång stort och på denna lugna lilla ö ligger nu Maluku Resort and Spa och här finns dykcentret Dive into Ambon  på den nordöstra delen cirka 40 minuter från flygplatsen. Här har du tillgång både till de yttre reven eller dykning inne i den hästskoformade viken om vädret inte tillåter dykning på utsidan. Här hittar du arter som inte finns någon annanstans och här hittar du även allt det som finns på andra platser.

Läs mer: Dykresa till Indonesien och Ambon, Dive into Ambon resort med PH Travel

Weda Resort

Weda Resort erbjuder enkelt men funktionellt och trevligt boende. Här i norra delen av Moluckerna på ön Halmahera är man den första riktiga dykresorten som öppnar upp och här erbjuds dykning i absolut toppklass för dig som vill uppleva tropiska friska välmående rev med mycket fisk.

Läs mer: Dykresa Indonesien Weda Resort med phtravel.se

Kri Eco Resort       

Kri Eco Resort på Papua i området Raja Empat är en plats som är svår att beskriva, den måste upplevas. När vi sagt att det är primitivt och enkelt men väldigt lätt att varva ner och komma till ro efter en lång resa så har de flesta svårt att förstå. När du väl kommer hit så är du i en annan värld och gemensamt för alla är att de just inte förstod vad vi menade innan de kom dit, att de aldrig kunnat föreställa sig ett mer paradisiskt och avkopplande ställe och alla vill åka tillbaka. Att det sen är fantastisk bra och varierande dykning med världens artrikaste dykplatser är bara en bonus.

"10 minuter efter att jag kommit hit kände jag mig mer utvilad och avslappnad än efter resor där jag varit borta i fyra veckor" - är bara ett exempel på de omdömen vi hört från våra gäster hit.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Papua Kri Eco resort med phtravel.se

Maluku Divers       

Ambon var förr ett fantastiskt litet dykparadis men av politiska orsaker försvann turismen i stort sett. Nu börjar turisterna hitta tillbaka och på denna lugna lilla ö ligger Maluku Divers vid stranden inne i viken av den nästan hästskoformade ön där muckdivingen är bland den bästa som finns på jorden. Här hittar du arter som inte finns någon annanstans och här hittar du även allt det som finns på andra platser.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Ambon Maluku Divers med phtravel.se

Misool Eco Resort       

Misool Eco Resort på östra delen av Papua också det i området Raja Ampat är ett av tillskotten av natursköna dykresorter i den här delen av världen. På en egen liten ö, Batbitim, utanför Misool ligger ett litet antal bungalows precis vid vattnet och med husrevet bara ett steg utanför din egen altan. Vackra vita stränder, kristallklart vatten, en blå lagun full med marint liv och dykplatser i närheten som sjuder av marint liv, vackra färggranna koraller och en miljö som gör att du verkligen kopplar av från första stund.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Papua Misool Eco Resort med phtravel.se

Sorido Bay Resort       

En dryg timmes båtfärd öster om Sorong på västra Papua Barat med världens artrikaste rev som husrev ligger Sorido Bay Resort. Här har man hittat inte mindre än 283 olika fiskarter under ett dyk. Dramatiskt väggdykning, revhajar, rockor, wobbegonger, stim med barracuda, tonfisk och massor av olika ryggradslösa djur såsom bläckfiskar, kräftdjur, nakensnäckor, maskar och tagghudingar. Både det stora och det lilla hittar du här och framförallt är det nog mångfalden som imponerar och de fantastiska dykplatserna med allt från pygmésjöhästar till haj och manta och allt omgivet av en mycket vacker och orörd miljö.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Papua Sorido Bay resort med phtravel.se

Header

Nyhetsbrev