Wakatobi       

wakatobi12

Wakatobi Dive resort utanför den sydöstra delen av Sulawesi i Tukangbesiarkipelagen erbjuder dig som är villig att betala för service och kvalitet världens kanske bästa dykresort vad det gäller just service, husrev och marint liv. Från det att du landar på Bali till dess att du kommer tillbaka på ön så finns de där för att assistera dig om du vill. Enastående koraller, ett djurliv som är fantastiskt med bläckfiskar, kräftdjur, nakensnäckor och mycket annat gör att tiden går snabbt här på denna unika destination.

Läs mer: Wakatobi Dive resort. Dykresor till Indonesien Sulawesi Wakatobi med phtravel.se. Även liveaboard...

Tasik Ria       

Tasik Ria resort ca en timmes bilfärd söder om Manado flygplats är det som vi tycker självskrivna valet för dig som vill uppleva dykning i detta område. Här finns bekvämlighet, tillgång till pool, spa med boende i moderna faciliteter och därtill möjlighet till verklig avkoppling tillsammans med mycket bra dykning direkt på husrevet. Ett flertal båtar kan sen ta dig till Bunaken Island över dagen eller till någon av de mycket fina muck-diving ställen som finns i närheten eller närmare "fastlandet" både söder och norr om resorten.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Sulawesi Tasik Ria med phtravel.se

Kungkungan Bay Resort       

Kungkungan Bay Resort (eller bara KBR för sina många fans) är beläget i hjärtat av sundet och erbjuder över 40 dykplatser alla inom 15 minuters resa från den egna privata bryggan. KBR är en familjär och exklusiv resort som drivs av ett vänligt och professionellt team som kommer att se efter dina behov från det att du anländer tills dess du åker.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Sulawesi Kungkungan Bay Resort med phtravel.se

Divers Lodge       

diverslodgelembeh

Divers Lodge i Lembeh ligger på en ås belägen på den sydvästra spetsen av ön Lembeh och med överblick dels över själva sundet samt över en underbart vacker lagun (Bay of Walenkoko) som ligger mot öppna havet. I omgivningarna finns det fjärilar, fåglar, ödlor och med lite tur kan du även få se en av världens minsta apor, Spökdjuret (Tarsius tarsier).

Läs mer: Dykresa till Indonesien Sulawesi Divers Lodge med phtravel.se

Minahasa Lagoon       

Minahasa Lagoon är en underbar liten resort en dryg timme söder om Manado med bil. Här insprängd mellan stora träd och regnskog inpå knuten har man byggt en resort som erbjuder hög standard och med det där lilla extra för detaljer. Ett bra dykcenter med båtar som snabbt tar dig till alla dykplatser i området och även om det är långt från Bunaken så tar det inte mer än dryga 30 minuter att ta sig dit. Till detta har man strax runt hörnet en dykplats som är nästan lika spännande och rik på udda marina arter som i området kring Lembeh Straits det vill säga idealisk för muckdiving.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Sulawesi Minahasa Lagoon med phtravel.se

Prince John resort      

På västra Sulawesi i Donggala ligger Prince John dive resort och hit åker du som vill se något nytt, njuta av sol,bad och dykning och inte ha så mycket turister omkring dig. Här erbjuds du dykning med allt från stora stim av fisk till baracud, revhajar, till små, små nakensnäckor, ghost pipefish och pygmésjöhästar till en och annan sköldpadda.

Läs mer: Dykresor till Indonesien, Sulawesi och Prince John resort

Living Colours       

livingcolours

Living Colours Dive Resort på Bunaken Island, som ligger utanför staden Manado i norra Sulawesi, är en liten idyllisk resort med ett professionellt dykcenter. Resorten ligger i hjärtat av den världskända Bunaken National Marine Park. Här erbjuds du härlig väggdykning där det kryllar av marint liv, allt från stora stim av barracuda, revhajar, örnrockor och tonfisk till små, små nakensnäckor, ghost pipefish och pygmésjöhästar till en och annan sköldpadda.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Sulawesi Living Colours med phtravel.se

Gangga Island       

Gangga Island ligger norr om Sulawesi och erbjuder Manadoregionens idag bästa och lyxigaste resort. Här finns moderna bekvämligheter och även pool samt tillgång till fantastisk dykning. Stort och smått med mycket fina koraller och närhet till såväl Bunaken i sydväst som Bangka strax öster om ön och Lembeh Straits lite längre österut. Sanghiearkipelagen norrut är ännu inte så tillgänglig men när det väl öppnar upp mer så kommer ytterligare fantastiska dykplatser bli tillgängliga härifrån.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Sulawesi Gangga Island med phtravel.se

Lembeh Resort       

Mitt på ön Lembeh inne i en liten vik ligger Lembehs lyxigaste dykresort, Lembeh Resort. Precis som hos alla andra dykcenter här i området är det muckdiving som gäller. Udda konstiga djur står på önskelistan och här har man lockat till sig duktiga guider från andra dykcenter. De flesta guiderna har många tusen dyk i dessa vatten och hittar nästan allt du ber dem om. Bläckfiskar, nakensnäckor, pygmésjöhästar, små kräftdjur, frogfish och mycket annat liksom mycket fina koraller är det som kan erbjudas.

Läs mer: Dykresa till Indonesien Sulawesi Lembeh Resort med phtravel.se

Header

Nyhetsbrev