Aquaventure      

dcaquaventure2

Dykresor till Maldverna och Addu Atoll, Aquaventure dykcenter. Längst söderut i Maldiverna när du flugit cirka en timme söderut från Males flygplats passerar du ekvatorn och kommer till Addu Atoll.  Här är bland den bästa dykningen i Maldiverna och ofta ser du många och stora mantor.

Läs mer: Dykresor till Maldiverna och Addu Atoll, Aquaventure dykcenter

LUX* Maldives       

LUX* Maldives är Maldivernas kanske bästa boende och man har erhållit flera fina priser genom åren. Nu senaste 2011 Vinnare i world luxury hotels, då under namnet "Diva". Här finner du flera olika typer av boende alltifrån mycket hög standard till ren lyx. Här i södra delen av Alifu atoll eller södra Ariatollen som den ofta kallas ligger man inom en timme från några av Maldivernas kanske bästa dykplatser. Ön Didhoofinolhu är en av många öar här och under säsong är här mycket vanligt med valhaj, manta och annan stor fisk och det finns en del mycket fina rev eller thilas i närheten som är täckta av vackra friska och välmående koraller.

Läs mer: Dykresa och semester till Maldiverna Alifu Atoll LUX Maldives med phtravel.se

Baros

Baros är en liten ö i Kaafu atoll (Norra male) Här bor du fantastiskt bra och har nära till bra dykning året runt. Dykningen på Maldiverna är olika beroende på säsong och bästa dykningen i de här delarna får du normalt under hösten. Putsstationer för mantor finns i närheten och ofta är det gott om revhajar vid de stora kanaler där vattnet går in i atollen. Det kan ibland vara mycket strömt men i gengäld blir ofta sikten bättre och det kommer mer fisk.Inom bara någon timmes båtfärd från resorten finns många fina rev med fantastiska koraller och mängder av fisk.

Läs mer: Dykresa till Maldiverna Kaafu Baros med phtravel.se

Kuramathi

Ön Kuramathi ligger i norra Alifu (Ari) atollen eller egentligen i en egen liten atoll som heter Rasdhoo. Här på ön finns sjävlklart eget dykcenter och närhet till en rad mycket bra och spännande dykplatser. Rasdhoo är känt för att ofta kunna bjuda på hammarhaj. Väldigt speciell dykning där du dyker utan referenser ute i det blå. Stor vana av djupa dyk och god kontroll på tider, djup och avvägning är ett måste här för på flera platser kan det också vara rejält strömt.

Läs mer: Dykresa till Maldiverna Alifu Kuramathi med phtravel.se

Royal Island Resort Spa, Horubadha

I Baa atoll är det lyx som gäller. Det märker du även här på Royal Island resort & spa. Alla resorter i den här atollen är av hög standard och några anses tillhöra världens finaste och bästa hotell. Cirka 35-40 minuters flyg norr om Male kommer du till den här ganska lilla atollen och här är dykningen generellt inte lika bra som till exempel Alifu (Ari) atollen längre söderut även om den fortfarande är bra. Men här finns Hanifaru Bay, en liten vik där man relativt nyligen upptäckte att stora mängder manta och ofta också ett stort antal valhajar samlas dagarna kring fullmåne under regnsäsongen. Här i den lilla viken som ligger cirka en timme bort med båt från Royal Island har det uppskattats till så många som 200 mantor samtidigt på en yta av bara två fotbollsplaner.

Läs mer: Dykresa till Maldiverna Baa Royal Island med phtravel.se

Nalaguraidhoo, Sun Island

I den södra Alifu Atoll ligger ön Nalguraidhoo men den är mer känd som "Sun Island". Här i södra Ari atollen som det kallas så har du den enligt många kännare den "bästa" dykningen inom nära håll. Dagsutfärder till rev och kanaler (eller Thilas som det kallas) där det ofta under säsong samlas mantor och där man ofta får se valhaj. Dessutom finns fantastiskt fina rev i närheten. Revhajar och rockor, massor av fisk men även ryggradslösa djur som nakensnäckor, plattmaskar och kräftdjur är vanligt och en hel del skojiga fiskar som leaf scorpionfish, sjöhästar och ghost pipefish är bara några exempel på vad som finns.

Läs mer: Dykresa till Maldiverna Alifu Atoll Sun Island med phtravel.se

Medhufushi       

Söder om Male ligger Meemu Atoll och här finns ett fåtal turistöar varav Medhufushi är en av dem. Här finns självklart eget dykcenter och flera av dykplatserna ligger så pass långt från de flesta andra resorter i Maldiverna att det bara är från resorten du kommer hit. Vackra rev klädda i koraller, kanaler med stora gorgonier och svampdjur och massor av ryggradslösa djur i skrymslen och under överhäng mm. Till det massor av fisk, allt från sjöhästar och ghostpipefish till ibland manta och revhajar och allt i vatten med +30 meter sikt och minst 27 grader.

Läs mer: Dykresa till Maldiverna Meemu Medhufushi med phtravel.se

Herathera Island Resort       

Längst söderut i Maldiverna när du flugit cirka en timme söderut från Males flygplats passerar du ekvatorn och kommer till Addu Atoll. Här finns idag flera resorter bland annat Herathera Island Resort som erbjuder lyx och närhet till mycket bra dykning. Den sydligaste ön Gan var länge en engelsk flygbas och här bygdes tidigt Equator Village. Numera finns alltså ytterligare resorter i den här atollen och dykningen här är bland den bästa under säsong för att få se stora fiskar och ofta många och stora mantor.

Läs mer: Dykresa till Maldiverna Herathera Island Resort Addu atoll med phtravel.se

Lankanfinolhu, Paradise Island       

Lankanfinolhu i norra maleatollen (Kaafu atoll) kallas populärt mest för Paradise Island och här ligger också Paradise Island Resort. Det är en ganska stor ö och härifrån erbjuds dykning i både södra och norra maleatollen. Dykningen är bra och varierande med blandat driftdives, rev- och väggdykning och här kan du se vrak, stora fiskar och massor av fina koraller. Precis utanför öns sydöstspets ligger en dykplats som heter Manta Point ! 

Läs mer: Dykresa till Maldiverna Kaafu Paradise Island Lankanfinolhu med phtravel.se

Header

Nyhetsbrev