Aruba

Aruba är den enda riktigt självständiga av de tre ABC-öarna eller Nederländska antillerna. Ön ligger längst väster ut av dessa öar och här finns mängder av riktigt fina sandstränder.

Dykresor till Aruba med phtravel.se
Klicka på kartan så kommer du till google maps

Det har blivit en populär destination för kryssningsfartygen i karibien som ofta stannar till här och det är gott kasinon och massor av restauranger inne i Orangestad som är öns huvudstad.

Boende finns i olika prisklasser men det klart populäraste är all-inclusive resorter som det finns mycket gott om och många av dem ligger vackert belägna direkt vid havet och de vita sandstränderna.

Dykresor till Aruba med phtravel.se

Vill du ha en bekväm och avkopplande semester så är det en underbar ö att besöka men det är ofta mycket turister inne i stan.

Dykningen är inte i klass med sina systeröar, Curacao och Bonaire men det finns samma marina liv här. Sikten är sällan lika bra dock och reven är betydligt mer slitna. Här finns det också några vrak som är populära dykplatser. Både flygplansvrak och båtar men dyk försiktigt då de är på väg att falla samman.

Dykresor till Aruba med phtravel.se

En ren dykresa till Aruba är inget vi rekommenderar utan se mer dykningen som ett komplement till din semester. Vill du dyka mycket så rekommenderar vi någon av de andra två öarna och det är lätt att flyga mellan dem så det går bra att kombinera om du tex är borta lite längre.

Lokal tid på Aruba, Orangestad: