Bahamas

Bahamas är en ögrupp utanför USAs östkust som är mycket populär då man där erbjuder dykning med både hajar och delfiner.

Bästa tiden att besöka Bahamas är mellan december till maj. Orkansäsongen som pågår från juli - oktober för med sig mycket regn och ett gropigt hav.
Sikten är ofta mycket bra, mellan 30 - 40 meter och temperaturen ligger ganska konstant omkring 26 - 29 grader.

Dykresor till Bahamas med phtravel.se
Klicka på kartan så kommer du till google maps

Den stora anledningen att åka till Bahamas är att få dyka med hajar och det erbjuds kryssningar där du garanterat kan få se och dyka med tigerhaj och med lite tur även stor hammarhaj. Även karibisk revhaj, sköterskehaj, silkeshaj och citronhaj är vanliga och därtill finns även turer där du åker för att titta på delfiner.
Delfinerna upplevs normalt bäst under sommartid mellan juni till augusti och för de stora hajarna är det vanligen bäst att åka mellan november till mars.


Korallerna är ganska hårt ansatta av både dykare och vädret som över de platta sandplatåerna sliter upp mycket av bottnen när det stormar som värst. Väggdykning blandat med att sitta still på vita sandbottnar och uppleva de stora fiskarna gör att Bahamas är ett mycket populärt mål för uv-fotografer. Här finner Du ganska mycket övrig fisk och gott om ryggradslösa djur.