Turneffe Island Resort       

Ute vid en av Belizes bästa och mest omtalade dykplatser ligger den lilla Turneffe Island. Här bor du bra och har möjlighet att nå de platser som normalt anses erbjuda landets bästa dykning. En av världens mest mytomspunna dykplatser - Belize blue hole - och även Lighthouse reef atoll ligger så att det är möjligt att komma hit från resorten och det ingår att du får åka dit en dag under veckan på en vanlig dagsutfärd. Ute vid reven ser du ofta karibiska revhajar, sköterskehaj och ibland även tjurhaj som glider fram där de patrullerar vattnen utanför Belizes rev.

Läs mer: Dykresa till Belize Turneffe Island med phtravel.se

Sunbreeze Hotel       

I norra Belize nästan på gränsen mot Mexiko vid ön Ambergris Caye ligger de flesta hotell och resorter och det här är det ställe de flesta känner till och pratar om vilket är naturligt då flest turister åker hit. På Sunbreeze Hotel som ligger mitt på Ambergris Caye bor du bekvämt och bra men inte i lyxklass. Det är ett av många många hotel som finns här men här har man har eget dykcenter precis vid vattnet och piren.

Läs mer: Dykresa till Belize Sunbreeze med phtravel.se

Blackbird Caye EcoDive Resort       

Blackbird Caye Resort ligger ute vid Turneffe atollen och erbjuder bra och bekvämt boende även om det ganska enkelt. Dykningen sker ute vid barrlärrevet och även turer till Lighthouse reef och Blue Hole ingår förutsatt att vädret tillåter. Sikten är generellt mycket bra och det marina livet är rikt. Det du kan komma att få se är till exempel, delfiner, revhaj, sköterskehajar och den stora valhajen under säsong.

Läs mer: Dykresa till Belize Blackbird Caye EcoDive Resort med phtravel.se

Hamanasi       

Hamanasi ligger långt söderut i Belize och vill du till de södra delarna där det knappt är några turister och vill ha det riktigt bra så är det här ett mycket alternativ. Resorten har fått utmärkelser som södra Belizes bästa resort. Dykning sker organiserat dagligen och här går det att ta sig till de kända platserna lighthouse reef, blue hole och Turneffe island på dagsturer. Självklart kör man även valhajsturer under säsong.

Läs mer: Dykresa till Belize Hamanasi med phtravel.se

Header

Nyhetsbrev