Thorfinn       

Thorfinn byggdes redan 1977 om till passagerarfartyg och har kryssat i vattnen kring Chuuk i många år. Hon har renoverats och byggts om några gånger sedan dess. Dykningen i Chuuk är otroligt bra för dig som gillar vrakdykning. Här stod ett av jordens största slag, Operation Hailstorm 1944.


Under andra världskriget var Chuuk Japans huvudbas för kriget mot Nya Guinea och Solomonöarna och här sänktes ett stort antal japanska krigs- och lastfartyg samt över 250 flygplan av amerikanskt krigsflyg. Många anser att det idag är platsen för världens bästa vrakdykning i varma vatten.

Läs mer: Dykresa och liveaboard i Chuuk (fd Truk) Lagoon Thorfinn med phtravel.se

Truk Odyssey       

Truk Odyssey är en av två,- ibland fler - liveaboarder i Chuuk Lagoon och har plats för 16 gäster. Här i det lilla micronesiska paradiset stod ett av jordens största slag, Operation Hailstorm. Under andra världskriget var det Japans huvudbas för kriget mot Nya Guinea och Solomonöarna och här sänktes ett stort antal japanska krigs- och lastfartyg samt över 250 flygplan av amerikanskt krigsflyg den 17 och 18 November 1944. Många anser att det idag är platsen för världens bästa vrakdykning.

Läs mer: Dykresa och liveaboard i Chuuk (fd Truk) Lagoon Odyssey med phtravel.se

Header

Nyhetsbrev