Palau

Palau ingår nästan i den så kallade "Golden Triangle" och är en av världens mest artrika platser. Ön ingår inte i den Mikronesiska Federationen även om man för enkelhetens skull ofta räknar in den där. Palau består av 16 olika "stater" och många små öar förutom den stora huvudön.

Dykresor till Palau med phtravel.se
Klicka på kartan så kommer du till google maps

Du kan åka hit året runt även om november - augusti normalt är den bästa perioden för resor hit. Temperaturen i vattnet är mellan 26 - 29 grader året runt och lufttemperaturen är konstant kring cirka 30 grader. I sällsynta fall kan tropiska oväder passera och då faller det kraftiga regn och det kan dessutom vara mycket blåsigt.

Dykplatser som "The Blue Corner" eller "Shark City" är kända eftersom de nästan alltid kan erbjuda dyk med till exempel haj, manta, tonfisk, svärdfisk, barracudor, sköldpaddor och andra stora djur. Det är ofta strömt på dessa platser och så kallade revkrokar är ett måste för att inte svepas iväg och missa hela skådespelet.

Dykresor till Palau med phtravel.se

En annan av de mer kända platserna är Jellyfishlake inne bland Rock Islands där du kan snorkla i en sötvattenssjö full med maneter som inte bränns. Mest dykning får du genom en liveaboard då du också kommer till de södra delarna vid Peleliu. Du kommer åt i stort sett samma platser genom att bo i land men du hinner i regel endast med 2 dyk om dagen i så fall.
Även för dig som inte dyker är Palau intressant både ur historisk och kulturell aspekt och här finns fina möjligheter till sol och bad även om det inte är så många sandstränder tillgängliga.

Lokal tid på Palau, Koror: