Lissenung Island Resort       

Föreställ dig en liten privat ö med vit sandstrand, höga palmer, vackra blommor, fantastiska solnedgångar och små enkla bungalows. Runt den här lilla ön finns färgsprakande korallrev som sjuder av marint liv och dessutom erbjuder riktigt bra vrakdykning. Lissenung Island Resort öppnades redan 1996 och här finns endast fyra bungalows med totalt sju rum och plats för max 14 gäster.

Läs mer: Dykresa till Papua Nya Guinea Lissenung Island med phtravel.se

Loloata Island;

Loloata Island ligger bara en kort bil och båttur bort från den internationella flygplatsen i huvudstaden Port Moresby. Här finns förvånansvärt bra dykning med fantastiska rev och vrakdyk precis utanför en huvudstaden. Reven är mycket välmående och du hittar mängder av fisk och udda djurarter som tex Lacy Scorpionfish men även en och annan wobbegong (matthaj) kan dyka upp och ibland till och med hammarhaj.

Läs mer: Dykresa till Papua Nya Guinea Loloata island med phtravel.se

Jais Aben Resort

På stora ön Nya Guinea ca 20 kilometer norr om staden Madang ligger en gammal forskningsstation och Cocosplantage som sadlat om till dyk- och äventyrsresort. Jais Aben (betyder "avkopplingsplats") ligger vackert belägen med stora öppna ytor precis vid havet och härifrån kommer du åt både dykning och snorkling. Kring Madang ligger många vrak och precis utanför stranden ligger till exempel ett flygplansvrak. Även stor fisk som silvertip sharks, revhajar, fina koraller och ett otroligt macroliv.

Läs mer: Dykresa till Papua Nya Guinea Madang Jais Aben med phtravel.se

Rapopo Plantation

På norra New Britain i staden Rabaul ligger resorten Rapopo Plantation. Här bor du enkelt men bekvämt och med utsikt över Simpson Harbour och vulkanen Mount Tavurvur som regelbundet med några dagars mellanrum slänger ur sig små rökpuffar och aska ut i luften. Här erbjuds du förutom en rik historia från andra världskriget och vulkanaska i håret (ta med paraply) otroligt bra dykning på både rev och vrak.

Läs mer: Dykresa till Papua Nya Guinea Rapopo med phtravel.se

Tawali Resort

Tawali resort ligger väl inbäddad i tropisk grönska och du kan endast komma hit med båt. En bit utanför staden Alotau i Milne Bay ligger den här fantastiska resorten. Här erbjuds du dykning direkt på husrevet men har även tillgång till några av världens bästa platser för muckdive. Du kan lika gärna få se både delfiner och hammarhaj direkt ute vid bryggan under ett morgondyk.

Läs mer: Dykresa till Papua Nya Guinea Tawali med phtravel.se

Tufi Dive Resort

Tufi Dive Resort i provinsen Oro på norra sidan av Nya Guinea är en underbar upplevelse för dig som vill ha tillgång till bra dykning, lite äventyr och en enastående vacker natur. Hit åker du inte bara för att dyka, det finns bättre ställen men dykningen är mycket bra. Däremot är helheten med besök och kanske boende någon natt i den lokala byn Kofure och lite turer i djungeln och på fjordarna en skön upplevelse.

Läs mer: Dykresa till Papua Nya Guinea Tufi med phtravel.se

Walindi Plantation

Walindi Plantation Resort, en underbar dykresort

Walindi Plantation Resort utanför staden Hoskins på ön New Britain har erbjudit dykare möjlighet att uppleva den fantastiska undervattensvärlden i Kimbe Bay sedan 1983. Det är idag en av världens kanske mest omtalade dykresorter och här kan du uppleva allt från väggdykning, hajdyk, muckdiving, dyk på flygplan och vrak från andra världskriget till att du kan få se späckhuggare, delfiner, valar, hajar, och till det fantastiskt vackra rev med ett rikt marint liv.

Läs mer: Dykresa till Papua Nya Guinea Walindi med phtravel.se

Header

Nyhetsbrev